Soylu, İBB çalışanlarını hedef göstermişti: İfade özgürlüğü dedi

Soylu, İBB çalışanlarını hedef göstermişti: İfade özgürlüğü dedi
Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "İBB'de 550 terörist var" sözleri sonrası yapılan açılan davada, bu sözleri için "ifade özgürlüğü" dedi. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'ten tepki geldi.

İçişleri Bakanlığı döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) çalışanlarını hedef gösteren AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu'nun, o dönem kullandığı “İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde 550 terörist var” sözlerine İBB çalışanları tarafından dava açıldı.

Dava tutanağında Soylu'nun bu sözleri "Siyaset yapma özgürlüğü ve düşünce ve kanaat açıklama özgürlüğü kapsamında söyledim" diyerek savunduğu ortaya çıktı.

'Utanmadan sıkılmadan yalan söyledi, şimdi yan çiziyor'

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'ten Soylu'nun savunmasına tepki geldi.

Çelik X hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Utanmadan sıkılmadan yalan söyledi, şimdi yan çiziyor. Dönemin (h)iç işleri bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 550 kişinin, çeşitli ‘terör’ örgütleri ile ilişkili olduğunu öne sürmüştü. İBB çalışanı bu iftiraya karşı ‘3 kuruşluk’ tazminat davası açmıştı.

Bakın iftiradan, kumpastan medet umanlar açılan davaya ilişkin savunmasında ne demişler; “Siyaset yapma özgürlüğü ve düşünce ve kanaat açıklama özgürlüğü kapsamında söyledim.”

İftira siyaset mi? Alenen yalan söylemek, insanları töhmet altında bırakmak düşünce özgürlüğü mü? 2024 Yerel Seçimlerinde yine iftiralara, montaj videolara, sahte broşürlere karşı yarışacağız! Ancak halkımız bu zihniyeti artık tanıyor, kazanacağız!" (Kısa Dalga)

Gündem