Soylu: Kahvaltılık, çay-şeker, terlik, eşofman ihtiyacı var hayırseverlerin bu ihtiyaçlara göre bağış yapması iyi olur

Soylu: Kahvaltılık, çay-şeker, terlik, eşofman ihtiyacı var hayırseverlerin bu ihtiyaçlara göre bağış yapması iyi olur
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun deprem bölgesi için çağrısını ihtiyaç listesine tepki geldi. Barış Atay "İtibar etmeyiniz" derken, Veli Ağbaba "Hani vatandaşlarımızın hiçbir sıkıntısı yoktu" dedi.

Türkiye'yi yasa boğan 7,7 ve 7,6'lık Kahramanmaraş merkezli, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Hatay, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da büyük yıkımlara neden olan depremlerden sonra bölgenin ihtiyaçları artmaya devam ediyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu iki gün önce Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirlerde yaşayanlar için yardım listesi çıkarmıştı.

Soylu şunları kaydetti:

“Koli kuru gıda en çok ihtiyaç olanlardan bir tanesidir, ikincisi kişisel hijyen ve temizlik ürünleri, şampuanından ıslak mendiline kadar ihtiyaç var. Üçüncüsü çay, şeker, kahvaltılık. Mümkün olduğunca geçici barınma merkezlerinin, gerek çadır olsun gerek konteynerler olsun standartlarını yükselmeye çalışıyoruz. Önümüz ramazan, iftarı var, sahuru var. Bunların da planlamalarını, hazırlıklarını yapmaya çalışıyoruz. Buradaki dördüncü ihtiyaç, burada yaşayan insanlarımızın eşofmana ihtiyacı var, terliğe, spor ayakkabı gibi ayakkabılara ihtiyacı var, kadın, erkek ve çocuk giysisine ihtiyaç var.”

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay, depremzedeler için yurttaşlardan yardım isteyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya kendi sözleriyle yüklendi:

“Devleti aciz göstermeye çalışan bu tür insanlara itibar etmeyiniz!”

Veli Ağbaba'da tepki göstererek "Soylu; "kahvaltılık, çay-şeker, terlik, eşofman ihtiyacı var hayırseverlerin bu ihtiyaçlara göre bağış yapması iyi olur'' diyor. Peki, depremden sonra toplanan onca yardım parasına ne oldu. Hani vatandaşlarımızın hiç bir sıkıntısı yoktu." dedi.

(Kısa Dalga)

Gündem