Soylu: "Kim Kavala'nın serbest bırakılmasını istiyorsa, Ukrayna'daki ve Suriye'deki çocukların katili odur"

Soylu: "Kim Kavala'nın serbest bırakılmasını istiyorsa, Ukrayna'daki ve Suriye'deki çocukların katili odur"
İçişleri Bakanı Soylu: "Kim Kavala'nın hukuk iğfal edilerek serbest bırakılmasını istiyorsa, Ukrayna'daki ve Suriye'deki çocukların katili de odur. Kimse başka yerde suçlu aramasın."
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Türkiye’nin küreselleşmeye teslim olmadığı” görüşünü dile getirirken “Kendi göbeğini kendi kesti. Bu Tayyip Erdoğan modelidir. Ülkelerin odağı Türkiye’dir” yorumunu yaptı.
Sabah gazetesinden Mahmut Övür, bugünkü köşe yazısında Soylu ile yaptığı görüşmeye yer verdi.
"Dünyanın, 21. yüzyıla Tayyip Erdoğan modeli dışında bir modelle yürümesi mümkün değil" diyen Soylu, "Türkiye küreselleşmeye teslim olmadı" ifadelerini kullandı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "İktidara gelince Demirtaş'ı da Kavala'yı da serbest bırakacağız" sözlerine isim vermeden işaret eden Soylu, şunları söyledi:

"BM'nin NATO'nun ve dünyadaki küresel örgütlerin iflasını hep beraber görüyoruz. Hiçbir değerleri söz konusu değil. Ben bunu yıllardan beridir söylüyorum. Ben Avrupa'nın bir topluluk olarak bir anlam taşımadığını da düşünüyorum. Avrupa Soros kurallarıyla idare ediliyor. Onlar Soros kurallarına teslimler. Şunu çok açık söylüyorum, Soros'u artık dünyada hiçbir ülke kabul etmeyecek. Savaşta ölen bütün çocukların sorumlusu Soros'tur. Bizdeki Sorosçular Kavala'nın peşine takılanlar. Kim Kavala'nın hukuk iğfal edilerek serbest bırakılmasını istiyorsa, Ukrayna'daki ve Suriye'deki çocukların katili de odur. Kimse başka yerde suçlu aramasın. Ukrayna meselesine bakın başından itibaren Soros var. Katiller onlardır.
Tam 20 yıldır AK Parti iktidarda ve en yakın ana muhalefet partisiyle arasındaki oy farkı yüzde 15. Dünya demokrasilerinde böyle bir örnek yok. Bu da neyin sonucudur? Millete dayalı siyasetin sonucudur. Amerika ve Avrupa'ya sırtını dayayan siyasetin değil."

Gündem