Soylu: Önümüzdeki ay içinde bir operasyon yapacağız, Türkiye bunu ilk kez duyacak

Soylu: Önümüzdeki ay içinde bir operasyon yapacağız, Türkiye bunu ilk kez duyacak
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Önümüzdeki bir ay içinde başka bir operasyon yapacağız. Türkiye bunu ilk kez duyacak. Bu da uyuşturucu ile ilgili" dedi.

TRT 1'de yayınlanan Alişan ile Gülümse Hayata programına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uyuşturucu ile mücadele hakkında değerlendirmelerde bulundu. Soylu, "Ortalama uyuşturucuya başlama yaşı Türkiye'de ortalama 20 idi. Türkiye'de uyuşturucu kullananların yüzde 48'i evinde kullanıyor, 28'i metruk binalarda, yüzde 11'i arkadaşının evinde, yüzde 7-8'i arabada, yüzde 3'ü parklarda kullanıyor" dedi. Bakan Soylu ayrıca önümüzdeki ay yeni bir operasyonun daha yapılacağını "Türkiye bunu ilk kez duyacak. Bu da uyuşturucu ile ilgili" ifadeleriyle duyurdu.

Soylu şunları söyledi: "Uyuşturucu ile mücadele aplikasyonu UYUMA, 46 bin 668 ihbar gelmiş bugüne kadar. Buradan çok önemli sonuçlar aldık biz. Son zamanlarda 17 ilde kökünü kurutma operasyonları yapmaya başladık. Geçen sabah gece 02:00'de Ankara'dan çıktım, 04:00'de Adana'ya vardım. 04.30'da binlerce polis gecenin zifiri karanlığında hazırlar. Yaklaşık 9 ay boyunca izledik. Bize ihbar edin. Biz bunu yakaladığımız an bilgisiz, belgesiz adliyeye getirdiğimizde hukuk belgeye bakar. Tam 9 ay boyunca o da hakimlerin verdiği izinle, teknik takip yapılıyor. Ve 300'er 300'er bir sabah helikopterler, İHA'larla, polislerle adreslere baskın yapılıyor. Kim bunlar? Sokak satıcıları. Bazen 9 ay, bazen 8 ay sürüyor.

Önümüzdeki bir ay içinde başka bir operasyon yapacağız. Türkiye bunu ilk kez duyacak. Bu da uyuşturucu ile ilgili. Devletin uyanık olduğunu, takip ettiğini vatandaşımız bilsin. İçeri tıkıldığı zaman satıcının içerden çıkması ihtimali zordur. Biz buna projeli operasyon diyoruz. Bir şebekeyi çözmemiz lazım. Bazen aylar alıyor. Gizli soruşturmacı koyuyoruz, alış-satış yapıyor. Hakimlerin savcıların bildiği isimler bunlar."

Gündem