Soylu, ‘teyitsiz’ diyerek açıkladı: Erzurum’da iki HDP/PKK’lının konuşması var

Soylu, ‘teyitsiz’ diyerek açıkladı: Erzurum’da iki HDP/PKK’lının konuşması var
İçişleri Bakanı Soylu, teyit etmediği bir “bilgi”yi canlı yayında açıkladı. Soylu, “İki HDP/PKK'lının konuşmaları var. İlk gelen bilgiler doğruysa Türkiye'nin gündeminde yer alır. Ama bir teyit edelim bakalım” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Erzurum’da, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik taşlı saldırıya dair ilginç bir iddia ortaya attı. “Teyit etmem lazım” diyerek duyuran Soylu, provokasyonda HDP’lilerin yer aldığını ileri sürdü.

TRT Haber yayınına katılan Soylu, bu yıl seçim döneminde yaşanan olayların geçen seçim dönemine göre azaldığını savundu.

Ekrem İmamoğlu’na yüklenen Soylu, “Toplam 205 olay olmuş bu dönemde. Geçen seçim dönemine göre azalma var. Biz bütün tedbirleri alıyoruz. Bunların yaptığı sivil itaatsizlik yaparak seçim kurallarını alt üst etmek istiyorlar. Bu dolandırıcılıktır resmen. Milletin gözüne baka baka yalan söylüyorlar. İstanbul 1 saniye vakit kaybedilecek bir yer değil. Bırakıp gitti. Türkiye'nin en başarısız belediye başkanı. Ne yaptı İstanbul'a?” ifadelerini kullandı.

Erzurum’da İmamoğlu’nun mitingine yönelik taşlı saldırıda İmamoğlu’nu suçlayan Soylu, “teyit etmediği halde” provokasyonda HDP’lilerin de bulunduğunu ileri sürdü.

Soylu’nun ifadeleri şöyle:

“Erzurum'da provokasyonu yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’dır. Bu kadar basit, Ekrem İmamoğlu'dur. O makama da yakışmamaktadır. Dolandırıcılık ortaya koyuyor. İnsanları provoke ediyor. Erzurumlulara hakaret ediyor. ‘Siz sözde milliyetçiniz’ diyor. Demediği laf yok. Orada insanlar gelmişler, eğer sen herkese açık yapıyorsan bu riski kendin alıyorsun zaten. Orada bir uzman çavuş karışmıştı bu işe, o da açığa alındı, yakında disiplinel prosedür de işler. Ve yine enteresan bir bilgi var. O bilgiyi teyit etmem lazım. İki HDP/PKK'lının konuşmaları var. Bu konuşmalar terörle ilgili yapılan dinlemelerde hakimin verdiği kararla ilgili yapılan konuşmalar. Orada farklı şeyler söz konusu, eğer ilk gelen bilgiler doğruysa Türkiye'nin gündeminde yer alır. Ama bir teyit edelim bakalım.” (Kısa Dalga)

Gündem