Soylu yine kendinden geçti: Tayyip Erdoğan fırsatını kaçırmak istemiyorum

Soylu yine kendinden geçti: Tayyip Erdoğan fırsatını kaçırmak istemiyorum
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Rizelilerle buluşmasında "Sadece ve sadece Tayyip Erdoğan fırsatını kaçırmak istemiyorum" derken yine kendinden geçti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Rize Dernekler Federasyonu'nun Beyoğlu Hasköy Kültür Sanat ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen programına katıldı.

Soylu, burada yaptığı konuşmada, "14 Mayıs seçimi sadece bizim topraklarımıza ait bir seçim değildir. 14 Mayıs seçimi çok uzun zamandır beri ülkemize diz çöktürmeye çalışan, bizi Suriye'deki istikrarsızlığa ve iç karışıklığa, otoritersizliğe itmeye çalışanlar, aynısını Irak'ta benzerini yapmaya çalışanlardı. Aynı şekilde Afganistan'dan Pakistan'a kadar Libya'dan Lübnan'a kadar, Yemen'den Filistin'e kadar, Orta Asya'dan Balkanlara kadar etrafımızdaki bütün coğrafyayı istikrarsızlaştırmaya çalışanlara bir fırsat. Bize de yüzyılın lideri Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte onlara karşı bir duruş fırsatı vermektedir. Tayyip Erdoğan'ı istememelerinin sebebi tektir. 1960 darbesinden itibaren Türkiye'ye bütün anlayışını sızdıran batı, Türkiye'nin bütün kurum kuruluşlarına yerleşmeye çalışan batı, Türkiye'yi attığı her adımda sindirmeye çalışan batıyı Tayyip Erdoğan son 21 yılda bu ülkeden silmiş ve süpürmüştür. Şimdi yapmak istedikleri bu seçimle beraber Türkiye'nin duruşunu mağlup etmek ve tekrar Türkiye'nin kurum kuruluşlarına Türkiye'nin bütün anlayışına yeniden sızmayı sağlayabilmektir. PKK ile FETÖ ile LGBT ile yapmış oldukları anlaşmanın temelinde bu vardır. Der Spiegel'e, The Economist'e attırdıkları başlıkların temelinde bu vardır. Ve biz bunu ilk kez görüyor değiliz" ifadelerini kullandı.

"Tayyip Erdoğan fırsatını kaçırmak istemiyorum"

Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"14 Mayıs'ta sadece Tayyip Erdoğan'ın seçileceği bir seçime gitmiyoruz. Meclis'te milletvekillerimizi seçileceği bir seçime gitmiyoruz. Allaha şükür 21 yıldır altyapımızı yaptık. Onun için bizi Gezi olaylarında, 17-25 Aralık darbesinde, 6-8 Ekim olaylarında, 15 Temmuz hain darbesinde yıkamadılar. Türkiye'nin üzerine yaptıkları döviz saldırılarında yıkamadılar. Bir haftamız var, en çok çalışacağımız bir haftaya giriyoruz.

"Bir şey söylemek istiyorum. Bana diyorlar ki çok çalışıyorsunuz. Allah şahittir; yedi yıllık İçişleri Bakanlığımda bir kez bakanlık konforu yaşadıysam bana milyonlarca kez haram olsun. Sadece ve sadece Tayyip Erdoğan fırsatını kaçırmak istemiyorum. Tayyip Erdoğan fırsatını kaçırmak istemiyorum. Tayyip Erdoğan fırsatını kaçırmak istemiyorum." (Kısa Dalga)

Gündem