Soylu'dan 'kabine ve yüksek görev' iddilarına yanıt: Nezaket ziyaretiydi

Soylu'dan 'kabine ve yüksek görev' iddilarına yanıt: Nezaket ziyaretiydi
Kabineye geri döneceği, dönmezse bile yüksek bir göreve getirileceği iddiaları sorulan Süleyman Soylu, Erdoğan'la görüşmesinin umre dönüşünde nezaket ziyareti olduğunu söyledi.

31 Mart yerel seçiminde tarihinde ilk kez ikinci sıraya gerileyen ve 22 yıllık varlığında büyük bir yenilgil yaşadığı yorumlanan AKP'de, seçimin ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabinede değişiklik yapacağı iddiaları gündemde.

Erdoğan'la görüşen AKP İstanbul Milletvekili ve eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da görevine dönebileceği iddialar arasında.

Soylu'nun kabineye dönmese bile yüksek bir göreve getirileceği de iddia ediliyor.

Söz konusu iddilarıla ilgili Sözcü Gazetesi'nden Can Bursalı'nın sorularını yanıtlayan Süleyman Soylu'dan yalanlama geldi.

Bursalı'nın "Yerel seçimden sonra Cumhurbaşkanı'yla görüşüp sunum yaptığınız, yakın gelecekte kabinede olmasa bile önemli bir pozisyonda göreve başlayacağınız iddia ediliyor" sözlerine karşılık Soylu, "Umreden geldikten sonra yaptığımız nezaket ziyaretinin dışında bu bilgiler maalesef doğru değil" karşılığını verdi.

Bursalı: Maalesef vurgusunu neden yaptınız?

Soylu: Size yönelik söyledim. Görüşme için maalesef demek Cumhurbaşkanı nezdinde nezaketsizlik olur

Bursalı: Görüşmenin içeriğiyle ilgili bilgiler mi doğru değil yoksa aktif göreve başlayacağınız iddiasını mı yalanlıyorsunuz?

Soylu: Partimiz, tüm kurullarıyla değerlendirmelerini yapıyor. Biz de seçimle ilgili katkıda bulunmak üzere fikrimizi söyledik. Hepsi bu. Bu toplantıda Cumhurbaşkanımız yoktu. (Kısa Dalga)

Gündem