Soylu'nun kuzenini kumarhanede yakaladı, 10 gün sonra sürgün edildi

Soylu'nun kuzenini kumarhanede yakaladı, 10 gün sonra sürgün edildi
Soylu’nun kuzenini adeta suç merkezine çevrilen Maslak 1453'te işletilen kumarhanede yakalayan Asayiş Şube Amiri önce sürüldü, ardından da başka bir dosyaya eklenerek cezaevinde yatırıldı.

İstanbul Sarıyer’deki Maslak 1453 projesi adeta VIP suç merkezine dönüştü.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, rezidanslardaki ofis ve konutlar ise dudak uçuklatan paralara satıldı. Ancak iddialara göre lüks proje adete bir VIP suç merkezine dönüştü. Maslak 1453’ü kurtarılmış bölge olarak görenler rezidans dairelerinde uyuşturucu yetiştirip ünlülere ve patronlara hitap eden VIP kumarhaneler açtılar. Çete liderleri de Maslak 1453’ü mesken tuttu.

Soylu'nun kuzeni çıktı

Sarıyer Asayiş Büro Amiri S.M.K. Maslak 1453 projesine peş peşe operasyonlar düzenledi. Milyonlarca liralık rezidans dairelerinin uyuşturucusu serasına dönüştürüldüğü ortaya çıkarken, gelen ihbarlar değerlendirilerek VIP kumarhane hedef alındı. S.M.K., üç polis memuruyla 19 Mart 2021 tarihinde kumarhaneye baskın düzenledi. Birçok tanınan ismin de yer aldığı toplam 44 kişi masalardaki paraları da alarak kaçmaya çalıştı.

Asayiş Büro Amiri S.M.K.’nin de aralarında yer aldığı toplam 4 polis 44 kişiyi kontrol altına almaya, kaçmak isteyenleri engellemeye çalıştı.

Kumarhanede bulunan birçok kişi cep telefonlarına sarılarak birilerini aramaya başladı. Bunlar biri de 18 Temmuz 2022’de öldürülen, önceki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kuzeni Sefa Dönmez'di. İddialara göre Sefa Dönmez, Süleyman Soylu’nun koruma müdürünü aradı. Telefonu kapattıktan sonra da Asayiş Şube Amiri S.M.K.’yi azarlamaya başladı. Dönmez’in bağırdığını görenler de polislerin üzerine yürüyerek polislere bağırıp çağırmaya başladı.

10 gün sonra sürüldü

Asayiş Büro Amiri S.M.K., kumarhane basınından sadece 10 gün sonra tenzili rütbe (rütbesi düşürülerek) ile Eyüpsultan ilçesine grup amiri olarak sürüldü. 3 ay sonra da İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’nın düzenlediği operasyon ile gözaltına alındı.

S.M.K., bazı dava ve soruşturma dosyalarını kapatma vaadiyle dolandırıcılık yapıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturmaya dahil edildi. Kamuoyunda Eren Şar davası olarak bilinen dava kapsamında tutuklandı. S.M.K.’nin “suç işlemek amacıyla örgüt kurduğu ve yönettiği” iddia edildi. Ancak mağdur sıfatı ile dosyaya dahil edilenler duruşmalarda mağdur olmadığını, ifadelerinin baskı altında alındığını ve kötü muamele gördüklerini söyledi. (Kısa Dalga)

Gündem