Sözcü gazetesinden okurlarına: Ya var olacağız ya da yok olacağız

Sözcü gazetesinden okurlarına: Ya var olacağız ya da yok olacağız
Sözcü gazetesi fiyatına 50 kuruş zam yaptı. Gazetenin sürmanşetinden yapılan duyuruda "Ağır ekonomik şartlar altında bağımsız yayın politikamızı sürdürebilmek için fiyatımızda küçük bir ayarlama yapmak zorunda kaldık" denildi.

Sözcü gazetesi, 50 kuruşluk zammı gazetenin sürmanşetinden "Ya var oalacağız ya da yok olacağız" başlığıyla duyurdu. Gazete bundan sonra 3 liraya satılacak. Gazetenin açıklamasında "Memleketin hali ortada" denilerek özetle şu ifadeler kullanıldı:

"Yüksek enflasyon sonucu iğneden ipliğe her şeyin fiyatı katlandı. Hâlâ da katlanmaya devam ediyor. İş dünyası önünü göremiyor. İşçisinden memuruna, emeklisinden çiftçisine milyonlarca vatandaş zamlar altında hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Kötü ekonomi şartları, her sektörü olumsuz etkilediği gibi, yayıncılık sektörünü de vurdu. İthal kağıt, baskı ve dağıtım giderlerinde yüzde 300'leri aşan büyük artışlar yaşandı. Fahiş şekilde artan maliyetlerin karşılanabilmesi neredeyse imkansız hale geldi. Sözcü'nün hiçbir bankayla kredi ilişkisi yoktur.

Bu nedenle, ağır ekonomik şartlar altında bağımsız yayın politikamızı sürdürebilmek için fiyatımızda küçük bir ayarlama yapmak zorunda kaldık.

Sözcü'nün fiyatına, anlayışınıza sığınarak 50 kuruş zam yaptık."

Gündem