Steinmeier Gaziantep'te de protesto edildi: 'İşbirlikçi Almanya'

Steinmeier Gaziantep'te de protesto edildi: 'İşbirlikçi Almanya'
Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, üç günlük resmi ziyareti kapsamında geldiği Türkiye'de İstanbul'un ardından Gaziantep'te de Almanya'nın Gazze tavrı nedeni ile protesto edildi.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 100'üncü yılı dolayısıyla yaptığı 3 günlük Türkiye ziyaretin ikinci gününde bugün Gaziantep'e gitti. Steinmeier ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak, saat 14.20'de Gaziantep Havalimanı'na indi. Almanya Cumhurbaşkanı'nı Gaziantep Havalimanı'nda Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdin Kaya ve diğer yetkililer karşıladı.

AA'nın haberine göre, Steinmeier, ziyaret için geldiği Gaziantep'te Almanya'nın İsrail'e desteği nedeniyle protesto edildi. Gaziantep Kudüs Platformu öncülüğünde bir araya gelen gruptakiler, Şehitkamil ilçesinde Steinmeier'in ziyaret edeceği Gazikent İlkokulu yakınında toplandı. Almanya'nın İsrail'e verdiği desteği protesto eden grup, Almanca ve İngilizce pankart ile dövizler açarak "Katil İsrail, işbirlikçi Almanya" sloganları attı.

"Gazze'dekilerin de çocuk olduğunu hatırlatmak istedik"

kisa-dalga48.jpg

Grup adına açıklama yapan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Gaziantep Şube Başkanı Murat Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda kente gelen Steinmeier'e Gazze'dekilerin de çocuk olduğunu hatırlatmak istediklerini söyledi.

Gazze özgürlüğüne kavuşuncaya kadar protestolarının süreceğini ifade eden Şahin, "Biz inanıyoruz ki bu davada her zaman inananlar kazanmıştır ve kazanacaktır. Gazze'nin özgür olduğu günleri göreceğiz, Allah o günleri bize nasip edecek" dedi.

Çocuklarla futbol oynadı

Cumhurbaşkanı Steinmeier'in içinde bulunduğu araç, polis ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı alandan ilerleyerek Gazikent İlkokulu'na geçti. Steinmeier, ardından okula ziyarette bulundu. Steinmeier için okulda tören düzenlendi. Gaziantep Valisi Kemal Çeber, törende yaptığı konuşmada, Steinmeier'i 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda kentte ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Steinmeier, daha sonra okul bahçesindeki spor sahasında bir araya geldiği çocuklara, futbol topu ile Almanya milli takımının formasını hediye etti. Çocuklar arasındaki maçın başlama vuruşunu yapan Steinmeier, okulda öğrencilerin yaptığı ürünlerin yer aldığı sergiyi gezdi.

24 Nisan'da Erdoğan ile görüşecek

Gaziantep'in ardından Ankara'ya gidecek olan Steinmeier'in 24 Nisan Çarşamba günü başkentteki ilk durağı ise Anıtkabir olacak. Steinmeier, ardından Ankara Üniversitesi'ni ziyaret edecek. Ankara Üniversitesi Rektörü tarafından karşılanacak olan Steinmeier üniversitedeki temaslarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Cumhurbaşkanlığı'na hareket edecek.

Özel'le görüşecek

Resmi karşılama töreninin ardından ikili ve heyetler arası görüşmeler yapılacak. Ortak basın toplantısının ardından resmi yemeğe katılacak olan Steinmeier son olarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür ile bir araya gelecek. (Kısa Dalga)

Gündem