Su faturası cinayeti: 13 lira eksiği vardı...

Su faturası cinayeti: 13 lira eksiği vardı...
Konya'da yaşayan Mevlüt Kapan, ortak ödedikleri 66 TL'lik su faturasının kendisine düşen bölümünü 13 TL eksik ödediği gerekçesiyle ev sahibinin oğlu Hüseyin Mahir tarafından tüfekle vurularak öldürüldü.

Konya'nın Meram ilçesinde kaynak ustası olan Hüseyin Mahir, belediyenin spor merkezinde temizlik görevlisi olarak çalışan Mevlüt Kapan su faturası yüzünden tartıştı. Sayacı ortak olan su faturası 66 lira gelmişti. Kapan'ın kendi payına düşen 33 liralık kısmı 13 lira eksik ödediğini iddia etti. Çıkan kavgada Mahir, üç çocuk babası Kapan'ı tüfekle vurdu.

Poliste 4 suçtan kaydı olan Hüseyin Mahir'in, ifadesinde, "Olaydan 1 gün önce, gelen su faturasını eksik ödediği için tartışıp kavga ettik. Ertesi gün de yanıma tüfeği alarak evine gittim. Burada tekrar tartıştık. Ben de ateş ettim" dediği belirtildi. Hüseyin Mahir, 'kasten öldürme ve yaralama' suçlarından tutuklandı.

Kapan'ın amcası Mehmet Ali Kapan da yeğeninin 13 TL için öldürüldüğünü ve insan hayatının bu kadar ucuz olmaması gerektiğini belirterek, ''İnsanın hayatı 13 liraya sığar mı? 35 yaşında genç bir fidan, 3 sabisi kaldı. Bu çocukların istikbali ne olacak? Bir insanın hayatı bu kadar basit olabilir mi?” dedi. (DHA)

Gündem