Süleyman Karan’dan ev alacaklara uyarı: Paranız varsa bile bekleyin

Süleyman Karan’dan ev alacaklara uyarı: Paranız varsa bile bekleyin
Orta vadede emlak fiyatlarında bazı değişiklikler yaşanacağını belirten Gazete Duvar yazarı Süleyman Karan, “Şimdilik ev almayı erteleyip, eve ayırdığınız parayı dövizde, altında ve borsada değerlendirmeyi tercih edin” dedi.

Gazete Duvar yazarı Süleyman Karan, konut piyasasına dair öngörülerini paylaştığı yazısında, ev alacaklara uyarılarda bulundu. Karan, “Şimdilik ev almayı erteleyip, eve ayırdığınız parayı dövizde, altında ve borsada değerlendirmeyi tercih edin” dedi.

Karan’ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Emlak piyasasındaki köpük belki kısa vadede azalmayacak, ancak orta vadede emlak fiyatlarında bazı değişiklikler yaşanacak. Eğer ki enflasyona karşı mücadele bir ölçüde rayına oturur, faiz/enflasyon makası biraz kapanırsa, emlak bir yatırım aracı olarak eskisi kadar rağbet görmeyecek. Ancak bundan da önemlisi, Maraş depremlerinin ardından piyasada yapı stokuna göre talep yapısı netleşecek. Gerek emlak piyasasındaki köpük, gerek sağlam zemin, yeni ve depreme dayanıklı yapıya talep sebebiyle büyükşehirlerde ev fiyatlarında dalgalanmalar olacak. Buna bir de mortgage kredilerinde musluğun kısıldığını, faiz oranlarının da arttığını ekleyin... Talep her halükarda düşecek. Bu da emlak fiyatlarına yansıyacak. Bu sebeple, şimdilik ev almayı erteleyip, eve ayırdığınız parayı dövizde, altında ve borsada değerlendirmeyi tercih edin.” (Kısa Dalga)

Gündem