Süleyman Soylu, Oy ve Ötesi’ni hedef aldı

Süleyman Soylu, Oy ve Ötesi’ni hedef aldı
“Türkiye'de tam bir demokrasi şöleni var” iddiasında bulunan İçişleri Bakanı Soylu, İstanbul'da bilboard bulamadıklarını ileri sürdü. Soylu, “Eğer iktidarda karşımızdakiler olsaydı siyaseten adım attırmazlardı” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kanal D'de Neler Oluyor Hayatta Programı'nda Hakan Ural ve Nur Tuğba Namlı'nın sorularını yanıtladı.

Seçim kampanyasının çok renkli gittiğini söyleyen Soylu, muhalefetin mağduriyet yaratmaya çalıştığını savundu.

“Türkiye'de tam bir demokrasi şöleni var” iddiasında bulunan Soylu, İstanbul'da bilboard bulamadıklarını ileri sürdü. Soylu, “İBB'nin baskısıyla bizim afişler kaldırılıyor. Eğer iktidarda karşımızdakiler olsaydı siyaseten adım attırmazlardı. İktidar şu anda herkesin istediği gibi kampanya yapılmasına zemin hazırlıyor” ifadelerini kullandı.

Oy ve Ötesi’ni hedef aldı

Seçim güvenliği için çalışan Oy ve Ötesi Derneği’ni de hedef alan Soylu, “Avrupa, Amerika başka kampanya yürütüyor. Türkiye ile ilgili doğru olmayan sözleri sarf ediyorlar. Oy ve Ötesi diye bir dernek var. Bu derneğe İsveç konsolosluğu dahil olmak üzere milyonlar açık şekilde ortaya koyuluyor. Burada bir ülkenin seçiminin sandık yönetimine dahi veya sandıkların yönetiminde bulunacak vatandaşlarımızın bir dernek tarafından eğitilmesi... Partilerin varlık nedeni ne? Kendi varlık sebeplerini almışlar İsveç üzerinden yürütülen derneklere dayatmışlar. Uluslararası dernekler çalışıyor, dergi ve gazeteleri çalışıyor, PKK çalışıyor, FETÖ çalışıyor. Bütün bunların maliyetini biz çektik. Gelecek nesillerimiz de çekecek. Amerika ve Avrupa'nın girdiği neresi abat olmuş” diye konuştu.

Meral Akşener’e: Sen zaten rezil rüsva olmuşsun

Konuşmasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i de hedef alan Soylu, şu ifadeleri kullandı:

“Akşener, 'PKK'nın yanından geçmişsem beni kahretsin' diyor. Sen zaten rezil rüsva olmuşsun. Bir insanın siyaset yapabilmesi için itibarı olması lazım. Siz masaya 'kumar masası, noter masası' diyeceksiniz, arkadaşınız 'siz Fetö'nün oyuncağı oldunuz' diye istifa edecek. Aynı deklarasyona imza attığınız kişiler PKK ile iş birliği içinde. O akşam biz anlaştık deyip, kamunun karşısına çıktıkları fotoğraf. Ne koydular da geri döndün. Beraber çalıştık, kendisini iyi tanırım. 30 yıl evvel bildiğim bir Meral Akşener var, bu konularda tiyatro eğitimi almış, profesyonelleşmiş. İçindekini, ezikliğini bağırarak çağırarak ortadan kaldırmaya çalışıyor. Millet herkesin ne olduğunu görüyorlar. Masanın üstüne HDP'yi çıkardılar, Akşener'i de altına indirdiler.” (Kısa Dalga)

Gündem