Süleyman Soylu, Özgür Özel'i hedef aldı: 1 Nisan'a kadar sabırlı ol

Süleyman Soylu, Özgür Özel'i hedef aldı: 1 Nisan'a kadar sabırlı ol
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, genel seçimden sonra Türkiye’de yakalanan suçluları hatırlatarak eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu eleştirmesine Soylu'dan cevap geldi. Soylu "1 Nisan’a kadar sabırlı ol… Dikkat et de kan kusturduğumuz PKK ve DHKPC’ye destekten, benim için arzuladığın yerlerde! olma. İftiralarının hesabını hukuk önünde vereceksin" dedi.

Özel,bugünkü grup toplantısında yaptığı konuşmasında, genel seçimden sonra Türkiye’de yakalanan suçluları hatırlatarak eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu eleştirmişti. Özel, “Soylu dönemiyle ilgili hesaplaşmayı kapalı kapılar ardında, hesap sormayı kendi yöntemleriyle yapıyorlar” dedi. Soylu’yla birlikte suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan’ı anan Özel, Erdoğan'a seslenerek “Altında kalacağınız o rezaletler ortaya dökülmeden evvel ya Süleyman Soylu’nun gereğini yaparsın ya da bu pislikten bizzat sorumlusun” dedi.

Özel'in kendisiyle ilgili sözlerine, Soylu sosyal medya hesabı X'ten cevap verdi:

"Adı ÖZGÜR, kendi TUTSAK

Biz kimsenin iftiralarına boyun eğmedik, eğmeyeceğiz.

Hele mevsimlik genel başkanın asla…

1 Nisan’a kadar sabırlı ol…

Dikkat et de kan kusturduğumuz PKK ve DHKPC’ye destekten, benim için arzuladığın yerlerde! olma.

İftiralarının hesabını hukuk önünde vereceksin."

Özgür Özel ne demişti?

“Sakın ha Ali Yerlikaya’nın döneminde yakalananlara bakıp da memlekette temizlik oluyor sanmayın. Memleketi bu pisliğe batıranlar da o Süleyman Soylu, onu atayan dolma kalemin sahibi Recep Tayyip Erdoğan’dır. Dedim ki ‘Ey Recep Tayyip Erdoğan, bu pislikten partinin kurumsal olarak ve senin şahsen sorumlu olmadığını söylüyorsan, getir Süleyman Soylu hakkında soruşturma önergesini imzalayalım. Meclis soruştursun, Anayasa Mahkemesi Yüce Divan sıfatıyla bu kişiyi yargılasın.’ Bunu yapmıyorlar. Soylu dönemiyle ilgili hesaplaşmayı kapalı kapılar ardında, hesap sormayı kendi yöntemleriyle yapıyorlar. Hukuk devletinde kapalı kapılar ardında hesaplaşma olmaz. Bakansa hesabı Yüce Divan’a verecek.

Ayhan Bora Kaplan, Süleyman Soylu. Ankara’daki eğlence merkezleri ve devletimize emanet edilmiş kimsesiz çocuklar üzerinden önümüzdeki dönemde altından kalkamayacağınız, altında kalacağınız o rezaletler ortaya dökülmeden evvel ya Süleyman Soylu’nun gereğini yaparsın ya da bu pislik ve rezaletten bizzat sorumlusun.” (Kısa Dalga)

Gündem