Sümeyra'nın intiharında cinsel istismar şüphesi: Babası tutuklandı

Sümeyra'nın intiharında cinsel istismar şüphesi: Babası tutuklandı
İzmir'de, 20 yaşındaki Sümeyra Duratimur'un 3. kattan atlayıp intihar etmesiyle ilgili soruşturmada, gözaltına alınan babası Emin Duratimur tutuklandı.

Bornova'da yaşayan Sümeyra Duratimur, 27 Kasım'da, oturduğu binanın 3'üncü katından atladı. Duratimur, beton zemine düştü. Çevredekiler durumu, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi.

Adrese sevk edilen sağlık ekibinin Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırdığı Sümeyra Duratimur, doktorların müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, Sümeyra Duratimur'un yakınlarının ifadesine başvurdu.

Polis, ifadelerden Duratimur'un 7 yaşındayken, annesiyle 10 yıl önce boşanan babası Emin Duratimur'un cinsel istismarına uğradığı, ancak konunun hiçbir zaman güvenlik güçlerine ve adli makamlara yansımadığı ortaya çıktı.

dha-6388a377db44de77697a6ae2952aae1b-1-1.jpg

Bunun üzerine polis, eşiyle boşanmalarının ardından başka bir şehre yerleştiği öğrenilen Emin Duratimur'un yakalanması için çalışma başlattı. İzmir'e geldiği belirlenen Duratimur, yakalanıp, gözaltına alındı.

Polisteki ifadesinde hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Emin Duratimur, işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Anne polise anlattı

Zeynep Duratimur, boşadığı eski eşi Emin Duratimur'un kızlarına kötü davrandığı için psikolojisinin bozulduğunu ve bu yüzden Sümeyra'nın intihar ettiğini ileri sürdü.

Yeni Asır'da yer alan habere göre; benzeri sözleri abla Hümeyra Duratimur da dile getirdi. Kız kardeşini ölüme götüren sebeplerin babalarından kaynaklandığını iddia etti. Baba Emin Duratimur da kızının feci ölümünden annesini sorumlu tuttu.

Genç kızın ölümünün ardından yapılan karşılıklı suçlamalar sonrası gözaltına alınan ve ifadesine başvurulan anne Zeynep Duratimur serbest bırakıldı. (Kısa Dalga)

Gündem