Sur Belediyesi: Hakaret eden kişinin parti ile resmî bir bağı söz konusu değil

Sur Belediyesi:  Hakaret eden kişinin parti ile resmî bir bağı söz konusu değil
Sur Belediyesi, mazbata töreninin ardından belediyede DEM Parti yöneticilerinin Atatürk ve Erdoğan'a yönelik hakaret içeren sözler söyledikleri iddiasıyla soruşturma başlatması üzerine açıklama yaptı. Açıklamada, "tarafımıza yöneltilen iddialar asılsızdır” denildi.

Sur Belediyesi, mazbata töreninin ardından belediyede DEM Parti yöneticilerinin Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren sözler söyledikleri iddiasıyla Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma başlatması üzerine açıklama yaptı.

Açıklamada, “Parti Yönetimimiz ve Eş Başkanlarımız tarafından söylendiği iddia edilen sözler, bizlerden bağımsız bir yurttaşın söylemi olup, tarafımıza yöneltilen iddialar asılsızdır” denildi. Açıklamada şöyle denildi:

“Tüm yurttaşlara açık olan, Sur Belediyesi'nde görevi teslim aldığımız gün çekilen görüntülerle ilgili olarak sosyal medyada trol hesaplar tarafından bir linç girişimine tanık oluyoruz. Parti Yönetimimiz ve Eş Başkanlarımız tarafından söylendiği iddia edilen sözler, bizlerden bağımsız bir yurttaşın söylemi olup, görüntülerden de anlaşılacağı üzere tarafımıza yöneltilen iddialar asılsızdır. Makam odalarında yer alması gereken sembol ve fotoğraflarla ilgili olarak gerekli mevzuat doğrultusunda hareket edilmektedir.”

"Soyup soğana çevirenlere soruşturma açmaya davet ediyoruz"

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğluları ve Tuncay Bakırhan da bir açıklama yaparak şöyle dedi:

"Belediyelerimizle ilgili asılsız iddia ve provokasyonları en güçlü şekilde kınıyoruz. Partimizin semboller ve değerlerle ilgili tek bir sorunu yoktur.

İçişleri Bakanlığı’nı bu provokasyonlarla hareket etmeye değil, belediyelerin kaynaklarını soyup soğana çevirenlere soruşturma açmaya davet ediyoruz.

Bu asılsız iddia ve provokasyonlar, değerler ve semboller üzerinden kurulmak istenen karanlık tezgaha asla prim vermeyeceğiz.

Kumpas kuranları uyarıyoruz. 31 Mart’ta halk kararını vermiş, yerel hizmetlerin yapılmasında DEM Parti’yi iradesi olarak seçmiştir."

Gözaltına alındı

Öte yandan Ali Yerlikamya Sosyal Medya hesabından açıklama yaparak "Diyarbakır Sur Belediyesi Mazbata Töreni sonrasında, makam odasında bulunan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarına yönelik hakaret içeren sözler sarf eden U.G. adlı şüpheli, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'müzce gözaltına alınmıştır" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem