Susurluk hükümlüsünün cinayeti: Sanıklar hakkında müebbet hapis talebi

Susurluk hükümlüsünün cinayeti: Sanıklar hakkında müebbet hapis talebi
Susurluk davası hükümlüsü eski özel harekat polisi Ziya Bandırmalıoğlu ve eski polis Şahin Aslan'ın öldürülmesine ilişkin davada savcı, 3 sanık hakkında "kasten öldürme" suçundan ceza istedi.

Kadıköy'de Susurluk davası hükümlüsü eski özel harekat polisi Ziya Bandırmalıoğlu ve eski polis Şahin Aslan'ın öldürülmesine ilişkin yürütülen davada savcı mütalaasını açıkladı. Mütalaada sanık Mehmet Çakır hakkında iki kez müebbet hapis cezası ile cezalandırılması istenirken, sanıklar Fuat Çakır ve Ayhan Çakır'ın hakkında ise ayrı ayrı 36 yıla kadar hapisle cezası ile cezalandırılmaları talep edildi.

Kadıköy'de bulunan bir restoranda 20 Aralık 2021 tarihinde silahlı kavga çıktı. Kavgada Susurluk davası hükümlüsü ve birçok davada adı geçen eski özel harekat polisi Ziya Bandırmalıoğlu ile eski polis Şahin Aslan hayatını kaybederken, 3 kişi de yaralandı.

Olayla ilgili açılan davaya İstanbul Anadolu 13. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanıklar Fuat Çakır, Ayhan Çakır, Mehmet Çakır ve Caner Koç SEGBİS ile bağlandı. Diğer sanıklar Mehmet Öksüz, İbrahim Baltacı, Mert Muhammet Beyoğlu duruşma salonuna geldi. Sanık Engin Abidinoğlu ise firari durumda bulunurken, taraf avukatları salonda hazır bulundu.

Mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, Ziya Bandırmalıoğlu ve Şahin Aslan'ın ölümüne ilişkin, sanıklar Mehmet Çakır, Fuat Çakır ve Ayhan Çakır hakkında "kasten öldürme" ve "suç işlemek amacıyla kurulan silahlı örgüte üye olma", "ruhsatsız silah taşıma" suçlarından hapis cezası istedi. Diğer sanıklar hakkında da çeşitli oranlarda hapis cezası istendi.

Duruşmada savunma yapan sanık Ayhan Çakır, "Ben olay nedeni ile yaralandım ve sakatlandım. Kendi canımızı kurtarmak için hareket ettik. Uzunca bir süredir tutukluyum. Tahliyemi ve beraatimi talep ederim" dedi.

Tutuklu sanık Fuat Çakır ise "Olay yeri görüntülerine bakılırsa benim olay yerinden kaçma şansım yok. Olay yerinde 59 adet mermi patlatmışlar. Biz sanıklar olarak bu mermiler ile yaralandık. Bizim oradan kurtulmamız bir mucizedir. Canımızı kurtarmak için kendimizi savunduk" ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti sanıkların mütalaaya karşı savunma yapmaları için süre vererek, duruşmayı erteledi. (DHA)

Gündem