Tahliyesine dört gün kala üç aylık infaz ertelemesi

Tahliyesine dört gün kala üç aylık infaz ertelemesi
Diyarbakır 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutulan Aziz Tufan hakkında, çıkmasına dört gün kala İdari Gözlem Kurulu'nun kararıyla tahliye ertelemesi yapıldı.

Cezaevindeki tutukluların durumlarını değerlendirmek amacıyla 1 Ocak 2020 tarihinde oluşturulan İdari Gözlem Kurulu, (İGK) son dönemde sık görülen bir 'infaz yakma' kararına daha imza attı

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, Diyarbakır 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutulan Aziz Tufan'nın infazı, İGK kararıyla ertelendi.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 2016’da gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemede “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla 7 yıl 6 ay ceza verilen Tufan, cezanın yatarı olan 4’te 3’ü yani 5 yıl 7 ay 15 günlük cezası, 10 Temmuz itibariyle sonlanması gerekirken, İGK kararıyla üç ay ertelendi. Aziz Tufan, İGK’nin 6 Temmuz tarihinde kendisine tebliğ ettiği evrakta infazının üç ay ertelendiği bilgisini, bir gün sonrasında ailesiyle yaptığı haftalık telefon görüşmesinde aktardı. Anne Aysel Tufan, oğlunun “Pişmanlık dayatmasını kabul etmediğim için infazımı ertelediler” dediğini aktardı.

‘BAYRAMIN İKİNCİ GÜNÜNDE TAHLİYE OLACAKTI’

Oğlunun bayramın ikinci gününde tahliyesini beklediklerini dile getiren anne Aysel Tufan, “Oğlumun her hangi bir disiplin cezası yok. Kurulun pişmanlık dayatmasını kabul etmediği için infazı 3 ay süreyle yakıldı. Çocuklarımız neden ve niçin pişmanlık duysunlar?" dedi.

Gündem