Adana'da taklit internet siteleri üzerinden 'oltalamayla' 2 milyonluk vurgun: 4 kişi tutuklandı

Adana'da taklit internet siteleri üzerinden 'oltalamayla' 2 milyonluk vurgun: 4 kişi tutuklandı
Adana'da ünlü markalarının internet sitelerini taklit edip, "oltalama" yöntemiyle ağlarına düşürdükleri kişileri 2 milyon TL dolandırdığı iddia edilen 5 kişi gözaltına alındı.

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi polisleri, ünlü elektronik eşya ve küçük ev aleti markalarının internet sitelerini taklit ederek "oltalama" yöntemiyle dolandırıcılık yaptığı iddia edilen şebekeye yönelik operasyon yaptı.

B.E. ve S.A.'nın, sosyal medyadan yayınladığı reklam paylaşımıyla ağlarına düşürdükleri 100'e yakın kişiyi 2 milyon TL dolandırdığı ileri sürüldü. Bu tespitler üzerine, ekipler, B.E. ve S.A. ile birlikte hareket ettiği saptanan H.K., L.Ç. ve S.G.'yi adreslerine düzenlenen operasyonla gözaltına aldı.

Kripto paraya çevrildi

Şüphelilerin, dolandırıcılık için banka hesaplarını kullandıran kişilere haftalık 4 bin TL maaş verdiği, suçtan elde edilen paranın izini kaybettirmek için de kripto paraya çevirdiği belirtildi.

Emniyete götürülen şüphelilerin, "Dolandırıcılık" suçundan kaydının olduğu, sorgularında haklarındaki suçlamaları kabul ettiği kaydedildi.

Polis, dolandırıcılık için kurulan taklit internet sitelerini de kapattırdı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden S.A., H.K., L.Ç. ve S.G. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken; B.E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

Gündem