Taksicinin beyzbol sopalı saldırısına hapis çıktı

Taksicinin beyzbol sopalı saldırısına hapis çıktı
İzmir'de taksicilik yapan Önder T., mesafe tartışması sırasında bir çifte beyzbol sopasıyla saldırdığı gerekçesiyle hapis cezası aldı.

Konak ilçesinde 2 Haziran 2022'de erkek arkadaşı O.İ.'yle taksiye binen Gülsema Kalaycı, şoför Önder T.'ye gidecekleri yeri söyledi.

Taksi şoförü Önder T.'nin 'kısa mesafe' gerekçesiyle "Yürüseydiniz" dediği, ardından yolcuların araca bindiği belirtildi.

Şoför Önder T.'nin daha sonra ise dönemeyeceğini belirterek yolcuları yaklaşık 800 metre kala indirmek istediği kaydedildi. Bu sırada O.İ. ile Önder T. arasında tartışma çıktı.

Taksiden inen Gülsema Kalaycı ise fotoğraf çekip aracın plakasını almak istedi. Şoför Önder T. de beyzbol sopasıyla ikiliye saldırdı.

Çevredekiler araya girerek Önder T. sakinleştirildi. Kalaycı ile O.İ. polise giderek şikayetçi oldu.

'Bana küfrettiler'

Taksi şoförü Önder T. polise verdiği ifadesinde, ikilinin olay günü bir banka önünde inmek istediğini belirterek şunları söyledi: "O tarafa dönüş olmadığını söyledim ve bir kafeteryanın önünde kendilerini indirmeyi teklif ettim. 10 metre yürüyüp yürüyemeyeceklerini sordum. Onlar da kabul etti. Erkek olan kişi arabadan indiği sırada küfretti. 'Küfrü bana mı ettin?' diye sorunca, 'Evet' dedi. Daha sonra aramızda arbede çıktı. Üzerime atılı iddiaları kabul etmiyorum. Ben de şikayetçiyim."

İndirim uygulanıp ceza verildi, hüküm açıklanmadı

Taksi şoförü Önder T.'ye her iki kişiye yönelik 'silahla kasten yaralama' ve 'silahlı tehdit' suçlarından toplam 7 yıl 9 ay hapis cezası istemiyle İzmir 15'inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Mahkemenin 2 Mart’taki karar duruşmasında Önder T., her iki kişiye yönelik 'silahla kasten yaralama' suçundan indirimlerle birlikte 4 ay 29 gün hapis cezasına çarptırıldı.

'Silahla tehdit' suçundan ise beraat eden taksici için hükmün açıklanması geri bırakıldı. (DHA)

Gündem