Takside cinsel istismara '19 yaş' savunması

Takside cinsel istismara '19 yaş' savunması
İzmir'de lise öğrencisi D.A.'ya (15) cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle yargılanan taksi şoförü Umut Can Kader (27), savunmasında kız çocuğunun yaşını 19 sandığını söyledi. D.A.'nın babası A.A. ise taksi şoförü ile kızının buluşmadan önce mesajlaştığını ve yaşını bilmemesinin mümkün olmadığını ifade etti.

Evli ve 2 çocuk babası Umut Can Kader (27), 28 Mart'ta taksisine binen lise öğrencisi 15 yaşındaki D.A.'ya iddiaya göre cinsel istismarda bulundu. Bunun üzerine aile, taksi şoföründen şikayetçi oldu. 7 Nisan'da polis tarafından gözaltına alınan Kader, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Olayla ilgili hazırlanan iddianamenin ardından "çocuğun cinsel istismarı" suçundan 16 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Umut Can Kader'in yargılanmasına İzmir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

Tutuklu sanık Kader, çocuğun kendisine yaşını 19 olarak söylediğini iddia etti.

Duruşmada söz alan D.A.'nın babası A.A. ise olayın Umut Can Kader'in anlattığı gibi olmadığını söyledi. A.A, "Sanık ve kızım internet sitesinden tanışmışlar. Olay günü kızım evden sanık ile buluşmak için çıktı. Yazışmalarda bunlar mevcuttur. Bunlar kızımın telefonunda vardır. Yazışmaları karakola da sundum. Mahkemeye de sunacağım" ifadelerini kullandı.

Savunmaların ardından ara kararını açıklayan heyet, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi. (DHA)

Gündem