Taksim'de trans kadına işkence: 'Karakolda yerleri yalattılar'

Taksim'de trans kadına işkence: 'Karakolda yerleri yalattılar'
Trans kadın M.K., saçlarından sürüklenerek ve dövülerek Taksim Polis Merkezi'ne götürüldüğünü ve işkencenin burada da sürdüğünü anlattı. Avukat Eren Keskin suç duyurusunda bulundu.

Avukat Eren Keskin, İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Taksim Polis Merkezi’nde trans kadın M.K.’ye işkence edildiğini belirterek suç duyurusunda bulundu.

Bianet'te Evrim Kepenek'in haberine göre, olay 4 Mayıs 2022 Çarşamba gecesi gerçekleşti. M.K.’nin anlatımına göre 2:30 sıralarında arkadaşları ile Sadri Alışık Sokak girişinde sohbet ederken, yanlarına gelen bekçi transfobik söylemler sarf etti. Bekçi, cinsiyetçi küfürlerinin ardından polisleri çağırdı.

Olay yerine sonradan karakolun amiri olduklarını öğrendikleri kır saçlı bir komiser geldi. Bekçi ve komiser M.K.’yi, saçlarından sürükledi ve döverek karakola götürdü.

ARKADAŞI TANIK OLDU

M.K.’nin anlatımına göre, karakolda amir ve bekçi kendisini darp etmeye devam etti. Darp sırasında M.K.’nin burnu ağır bir darbe aldı. Elle vücudunun her bölgesinden tacize maruz kaldığını anlatan M.K., saçlarından çekilerek yere yatırıldığını ve yerleri yalamaya zorlandığını açıkladı. M.K.’nin arkadaşı da bu duruma tanık.

Şiddet olayının ardından M.K., Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek rapor aldı.

Trans kadının avukatı Eren Keskin, Taksim Polis Merkezi Amir ve Memurları, olay yerinde görevli bekçi hakkında suç duyurusu yaptı.

Keskin, suç duyurusunda, şiddete şahit olan bir trans daha olduğunu belirterek, savcılığın M.K.’nin o gece gittiği Taksim İlk Yardım Hastanesi’nden raporu da istemesini talep etti.

Ayrıca, polis merkezindeki kameraların incelenmesini isteyen Keskin, uluslararası sözleşmelerin de iptal edildiğini belirtti. Keskin, suç duyurusunda bulunduğu görevlilerin TCK 94, TCK 105, ve TCK 122’den yargılanmasını istedi.

Gündem