Polis Taksim ve çevresini kuşattı: Her yerde gözaltı

Polis Taksim ve çevresini kuşattı: Her yerde gözaltı
1 Mayıs'ı kutlamak için Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruplara polis müdahale ediyor. İstanbul Valiliği 164 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlamak için Taksim Meydanı’na yürümek isteyen gruplara polis pek çok noktada müdahale etti.

Çağdaş Hukukçular Derneği’nin (ÇHD) aktardığına göre Öğrenci Kolektifleri ve Üniversiteli Feminist Kolektif üyesi beş öğrenci ve Kafe – Bar Çalışanları Dayanışması’ndan üç işçi Taksim Meydanı’na yürürken gözaltına alındı.

Toplumsal Özgürlük Partisi ve Halkevleri üyesi iki gruptan 12 kişi, Taksim’e çıkarken Elmadağ’da ters kelepçelenerek gözaltına alındı. ÇHD İstanbul Şube, Beşiktaş Akaretler'de Gençlik Komitesi üyesi 30'a yakın öğrencinin darp edilerek gözaltına alındığını duyurdu.

ÇHD’den yapılan son bilgilendirmede, “Devrimci Hareket, Mücadele Birliği ve Devrimci Parti’den çok sayıda gözaltı var. Uğurcan Gün ile Halil Yakut isimli 2 kişi Taksim Meydan’ından gözaltına alındılar.1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak isteyen İnşaat-İş ve Enerji-Sen işçileri gözaltına alındı. 9 işçi gözaltında. Emeğin Gücü’nden 2 kişi de Cevahir önünden gözaltına alındı. Devrimci Hareket ve Devrimci Gençlik Dernekleri’nden toplam 26 kişinin gözaltına alındığı bilgisini aldık. Bu sırada çekim yapan Gazete Yolculuk muhabiri Buse Söğütlü’nün de gözaltına alındığını öğrendik. Cevahir AVM önünden, Emeğin Gücü ve Kataşsen üyesi 8 işçinin gözaltı bilgisi geldi. Sabah saatlerinden itbaren gözaltına alınanlar sağlık kontrolü için Bayrampaşa hastanesine götürülüyor. Avukat arkadaşlarımız, hastanede otobüs içinde müvekkillerimize işkence ve taciz uygulandığını bildirdi. Bir müvekkilin omzu çıkmış." denildi.

Bilgilendirmede şunlar kaydedildi:

"Meslektaşlarımızı hastaneye çağırıyoruz. Basından gördüğümüz HKP gözaltıları ile birlikte toplam yaklaşık gözaltı sayısının 130 olduğunu söyleyebiliriz. Gözaltıların büyük kısmının sağlık kontrolü ardından Vatan Emniyet'e getirilmesini bekliyoruz. Ancak öncesinde Bayrampaşa hastanesinde avukat desteğine ihtiyacımız var."

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Beyoğlu, Beşiktaş ve Şişli kaymakamlıklarımızca 2911 Sayılı Kanun uyarınca alınan kararlara aykırı olarak; izinsiz toplantı ve gösteri yapmak amacıyla yürüyüş yapan ve slogan atan, güvenlik güçlerimizin uyarılarına rağmen dağılmayan ve mukavemetle karşılık veren toplam 164 kişi yakalanmış ve haklarında işlem başlatılmıştır" denildi.

İstanbul'da 1 Mayıs: Taksim'e çıkan yollar kapatıldıİstanbul'da 1 Mayıs: Taksim'e çıkan yollar kapatıldı

Gündem