'Taksimetreleri kurun, geliyor Murat Kurum' diyen Eyüp Aksu, İmamoğlu'nu ziyaret etti

'Taksimetreleri kurun, geliyor Murat Kurum' diyen Eyüp Aksu, İmamoğlu'nu ziyaret etti
İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde bir kez daha İBB Başkanlığı'na seçilen Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti.

Gazeteci Candaş Tolga Işık, İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret ettiğini yazdı.

Işık, X (Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda şöyle dedi:

"Az Önce Konuştum'a davet için İBB Başkanı'na gittim. Ben girerken içeriden İmamoğlu'nun en büyük muhaliflerinden İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu çıkıyordu. Şaşırdım. İmamoğlu'na sordum 'Tebrik için randevu talep etmişler. Tebrik ettiler seçim sonuçlarından dolayı' dedi."

"Taksimetreleri kurun, geliyor Murat Kurum"

İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Üsküdar'da Taksiciler Buluşması programında yaptığı konuşmada "Taksimetreleri kurun, geliyor Murat Kurum" demişti.

Aksu konuşmasında şunları demişti:

"Biz iyiliği de kötülüğü de ekmeğimizle oynayanı da bize söz verip tutmayanı da bizi tehdit edip parmak sallayanı da taksi duraklarına sürekli uğrayıp çay içerek hal hatır soranı da bize her UKOME toplantısında sahip çıkanı da bize her platformda sahip çıkanı da bize her zaman köstek olanı da Sayın Bakan'ım unutmayız. Taksici esnafı olarak herkes şunu biliyor ki Sayın Bakan'ımız bakanlığında nasıl tarih yazdıysa İstanbul'da da tarih yazacak. Biz size güveniyoruz, sizden eminiz. Beraber istişare ederek ortak akılla İstanbul'u yöneteceğinizden eminiz. Taksiye yanlış yapanlar hiçbir zaman siyasette iflah olamadılar ama biz size sonsuz güveniyoruz. Tekrar taksimetreleri kurun, geliyor Murat Kurum."

Seçimden sonra "Kimseyi desteklemedik" dedi

Seçimden sonra T24'den Gözde Yel'e konuşan Eyüp Aksu, şunları demişti:

“Kimseyi desteklemedik, biz siyasete girmedik. Murat Kurum, bize, ‘ben seçilince, kanun dışı, yasalara aykırı hiçbir düzenleme yapmayacağım’ dedi. Salona girdi, salona giren kişiye ne denir? Bizim bakanlığımızı yaptı, sevdiğimiz bir siyasetçi. Bizim konularımızı çözeceğine, bizi üzmeyeceğine dair sözler verdi.

Bizim Taksiciler Esnaf Odası olarak ‘şu siyasi partiyi destekleyelim, esnafımız şu partiye oy versin’ gibi bir açıklamamız olmadı, olmaz. Biz siyasi yönlendirme yapmadık, yapmayız." (Kısa Dalga)

Gündem