Taliban sözcüsü Diyarbakır’daki “Alimler Buluşması”nda

Taliban sözcüsü Diyarbakır’daki “Alimler Buluşması”nda
Afganistan’da kontrolü elinde bulunduran Taliban yönetiminin sözcüsü Zabihullah Mücahid, Diyarbakır’da düzenlenen “Alimler Buluşması Konferansı”na katıldı.

Rudav’da yer alan habere göre; Alimler ve Medreseler Birliği’nin Diyarbakır’da gerçekleştirdiği “Alimler Buluşması” konferansına pek çok dini lider katılıyor. Afganistan'da kontrolü ele alan Taliban yönetiminin Sözcüsü Zabihullah Mücahid da katılımcılar arasında.

Alimler ve Medreseler Birliği tarafından düzenlenen "7. Alimler Buluşması" iki gün sürecek. “Buluşma”nın açılış konuşmasını Alimler ve Medreseler Birliği Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan yaptı.

Programın katılımcıları arasında ; Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, Rojavalı alim ve müderris Şeyh Zahid El-Haznevi, Dünya Alimler Birliği Erbil Temsilcisi Prof. Dr. Ahmed Abdulvahap Pencwini, Şeyh Esad El-Çokreşi Medresesinden Mehmet Fırat, Ronaki Müessesesi Genel Müdürü Dr. İdris Karitani, Jiyar Enstitüleri Erbil Sorumlusu ve Koya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Süleyman Selim İbrahim ve HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da bulunuyor.

Gündem