Tanju Özcan "ayrımcılıkta" bildiğiniz gibi: Yasa çıkarılsın, 20-40 yaş arası Suriyeli erkekler sınır dışı edilsin

Tanju Özcan "ayrımcılıkta" bildiğiniz gibi: Yasa çıkarılsın, 20-40 yaş arası Suriyeli erkekler sınır dışı edilsin
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, göçmenlere karşı ayrımcı açıklamalarına bir yenisini ekledi. Özcan devletin acil bir yasa çıkararak 20-40 yaş arası Suriyeli erkekleri ülkelerine sınır dışı etmesi gerektiğini söyledi.

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından bölgeyi ziyaret eden ve kente dönen Bolu Belediye Başkanı Özcan, bugün belediye binasında basın toplantısı düzenledi.

Özcan, deprem bölgesinde çok sayıda Suriyelinin yaşadığına dikkat çekerek özellikle 20-40 yaş arası Suriyeli erkeklerin sınır dışı edilmesi gerektiğini savundu.

Devletin Suriyeli mültecilerle ilgili acil bir yasa çıkarması gerektiğini ileri süren Özcan, şöyle konuştu:

“Deprem bölgesinde çok fazla mülteci var. Enteresan bir şekilde gitmek isteyen Suriyelilerin ülkesine geçişlerine de izin verilmiyor.

Devletin acil bir yasa çıkarması gerekiyor. Bu yasa ile 20-40 yaş arası Suriyeli erkekleri ülkelerine sınır dışı etmeli.

Esad ile dertleri varsa gitsinler onunla çözsünler. İdeolojileri uğruna gerekirse Esad ile savaşsınlar. Buralarda aylak aylak dolaşmasınlar.

Zaten kıt kaynaklarımızla milyonlarca insanımıza sahip çıkmaya çalışıyoruz. Suriyeli yaşlılar, kadınlar, çocuklar bu ülkede kalabilir.

Ama 20-40 yaş arası Suriyelileri derhal ülkelerine göndermek lazım hesaplarını orada görsünler. Bizim artık paylaşacak ekmeğimiz, suyumuz kalmadı.

Biz deprem yarası mı saracağız yoksa ÖSO militanlarına maaş vermeye mi devam edeceğiz?” (ANKA)

Gündem