Tarihi Emirgan Çeşmesi'ne iş makinesiyle zarar verildi, betonla kapatıldı!

Tarihi Emirgan Çeşmesi'ne iş makinesiyle zarar verildi, betonla kapatıldı!
İstanbul'da Tarihi Emirgan Çeşmesi'ne çalışmalar sırasında zarar verildi. İBB, BEDAŞ ekiplerinin iş makinesiyle çeşmeye çarptığını kaydetti.

İstanbul'un Sarıyer ilçesindeki Tarihi Emirgan Çeşmesi'ne kepçeyle zarar verildi. Hasar çimentoyla doldurarak kapatılmaya çalışıldı.

Çeşmeye İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Emirgan Çınaraltı Meydan Düzenlemesi projesi kapsamındaki çalışmalarda zarar verildiği öne sürüldü.

Belediye, iddialar üzerine yayınladığı yazılı açıklamasında, projelerinin 3 Nisan'da gerekli izinler alınarak başladığını, kendi çalışmaları sürerken BEDAŞ'ın da altyapı iyileştirmesi için kazı yaptığını kaydetti.

emirgan-cesmesi1.jpg

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İBB projesinden bağımsız çalışma başlatan BEDAŞ’a bağlı ekipler, 12 Haziran 2023’de kazı çalışması yaptığı esnada iş makinesiyle Tarihi Çınaraltı Çeşmesi’ne çarparak zarar verdi. İBB ve BEDAŞ yetkilileri durumu tutanakla kayıt altına aldı. Verilen hasarın tespiti için İBB KUDEB (Koruma Uygulama ve Denetim Şube Müdürlüğü) ekipleri sahada inceleme ve tespit yaptı. İBB, 1782-83 yılında I. Abdülhamid tarafından oğlu Şehzade Mehmed ve annesi Hümâşah Kadın adına yaptırılan çeşmede gerekli onarımların yapılması için uzman ekipler görevlendirdi." (DHA)

Gündem