Tarihi eserleri 2,5 milyon liraya satmak isteyen 2 kişi tutuklandı

Tarihi eserleri 2,5 milyon liraya satmak isteyen 2 kişi tutuklandı
Ankara'da ellerindeki tarihi eserleri 2,5 milyon liraya satmak istedikleri iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişiden 2'si mahkeme tarafından tutuklandı.

İddiaya göre, Ankara İl Jandarma Komutanlığı, Mamak ve Etimesgut ilçelerinde Ö.H., M.A. ve H.Ö.'nün ellerindeki tarihi eserleri 2,5 milyon TL karşılığında piyasaya süreceğini tespit etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından birlikte yürütülen soruşturmada 3 kişi gözaltına alındı.

Ö.H. ve M.A.'nın üzerinde yapılan aramada, 1 milyon TL'ye satılacağı belirlenen çeşitli ülkelere ait eski, tarihi değeri olduğu düşünülen 61 adet madeni para, 24 adet çeşitli ebat ve figürlerde obje ve 1 adet heykel bulundu.

H.Ö.'nün üzerinde ise, 1,5 milyon TL'ye satacağı belirlenen 73 adet sikke ve madeni para, 1 adet obje ve 11 adet kağıt para bulundu.

Tarihi eserlerin Anadolu Medeniyetleri Müzesine teslim edileceği belirtildi.

Şüphelilerden Ö.H. ve M.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Sincan Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi, H.Ö. hakkındaki adli işlemlerin ise devam ettiği belirtildi. (DHA)

Gündem