Tarım arazisi üzerine yapılan villalar için Bakanlık imar izni vermiş

Tarım arazisi üzerine yapılan villalar için Bakanlık imar izni vermiş
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın tarım arazisine yapılan villalar için imar planı değişikliği yaptığı ortaya çıktı.

Aydın Kuşadası Belediyesi tarafından tarım arazisi üzerine yapılan ve imara aykırı olduğu için yıkılan villalar için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın bölgede imar planı değişikliği yaptığı ortaya çıktı.

30'a yakın STK'dan karşı başvuru

Cumhuriyet'te yer alan habere göre bölgenin imara açılmasını istemeyen 30’a yakın STK, belediye ve yurttaş imar planı değişikliğinin iptali için ise 13 Ekim 2023’te başvuruda bulundu.

'Hükme aykırılık'

İmar planı değişikliğinin yasal olmadığı belirtilen dilekçede “Plan kamu yararı içermediği gibi yatırımcı açısından rant odaklıdır. İmar planı teklifinde tarla niteliğindeki taşınmazlar için BOTAŞ ve Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü gibi planı yönlendiren kurum ve kuruluş görüşleri alınmadı. Yapılan plan değişikliklerinin üst ölçekli plan kararlarına aykırı olduğu ve parsel bazında onaylanan imar planlarıyla bütünde onaylanmış planların dengesinin bozulacağı açıktır. Yapılan plan kamu yararı içermediğinden Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği’nin ‘Planlar, kamu yararına yapılır’ şeklindeki hükmüne aykırılık teşkil ediyor” denilenerek değişikliğin iptali istendi. (Kısa Dalga)

Gündem