Tatilin ilk günü 651 trafik kazası yaşandı, 9 kişi hayatını kaybetti

Tatilin ilk günü 651 trafik kazası yaşandı, 9 kişi hayatını kaybetti
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin 1'inci gününde meydana gelen 651 trafik kazasında; 9 kişinin hayatını kaybettiği, 47 kişinin de yaralandığı duyuruldu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 9 günlük bayram tatili için yolculukların gidişini, emniyet ve jandarma trafik ekiplerinin gerekli önlemleri, denetimleri hassasiyetle sürdürdüğünü kaydetti. Yerlikaya, "Bayram tatilinin 1'inci günü 6 Nisan 2024 Cumartesi günü 24 saatte; 651 trafik kazası meydana geldi. 411 bin 588 araç kontrol edildi. 19 bin 654 araca hız ve radar işlemi, 37 bin 130 araca ise diğer tatilin yapıldı. İlk günü trafik kazalarında maalesef 9 vatandaşımız hayatını kaybetti, bin 47 vatandaşımız yaralandı. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" dedi.

Sürücüleri uyaran Yerlikaya, "Lütfen trafik kuralları harfiyen uyalım, aşırı hız yapmayın. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemerini takmayı ihmal etmeyelim. Yolculuklar sizi sevdiklerinize dönüştürmek için vardır, ayırmak için değil. Lütfen aklımızdan çıkarmayalım; hayatla yarışılmaz" kullandı. (DHA)

Gündem