'Tayyo İki' dediği bir gömleksizdi!'... Barış Terkoğlu: Kürt İslamcılığı ile MHP'li ülkücüler, bir çizgide buluşmuş oldu

'Tayyo İki' dediği bir gömleksizdi!'... Barış Terkoğlu: Kürt İslamcılığı ile MHP'li ülkücüler, bir çizgide buluşmuş oldu
Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu "Erdoğan’ın ‘Tayyo iki’ gömleği" başlıklı yazısında "Erdoğan, onun için “Tayyo İki” dediği bir gömleksizdi! Bugün yaşasa, oğluna dönüp “Eğer onu desteklersen 21 yılın günahlarına ortak olacaksın” derdi!" diye yazdı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, iktidarın Hizbullah'ın yasal partisi HÜDA Par'ı kendisine kattığını belirterek, "Böylece Kürt İslamcılığı ile MHP’li ülkücüler, bir çizgide buluşmuş oldu. İkinci savaş ise Milli Görüş üzerinde yaşandı. Saadet Partisi’nin Millet İttifakı’nda olmasına teessüf eden AKP, Fatih Erbakan üzerinden Yeniden Refah hamlesi yaptı" diye yazdı.

Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na dahil olmasıyla "Milli Görüş, daha doğru deyişle Erbakan’ın siyasi mirası, Erdoğan’a destek vermeli mi?" sorusunun gündeme geldiğini kaydeden Terkoğlu, Necmettin Erbakan'ın geçmişte yaptığı açıklamalara işaret ederek, "Erbakan için CHP bir rakip, farklı bir yoldu. Eleştirse de hiçbir zaman anlaşamasa da aynı masada oldu. Hatta koalisyon ortaklığı yaptı. Erdoğan, onun için “Tayyo İki” dediği bir gömleksizdi! Bugün yaşasa, oğluna dönüp “Eğer onu desteklersen 21 yılın günahlarına ortak olacaksın” derdi!" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayınız

(Kısa Dalga)

Gündem