TBMM Başkanı Şentop: Milli bekamıza yönelen tehditler bugün de devam ediyor

TBMM Başkanı Şentop: Milli bekamıza yönelen tehditler bugün de devam ediyor
Meclis Başkanı Mustafa Şentop, "103 yıl önce milli bekamıza yönelen tehditler esasen bugün de devam ediyor" dedi.

Türkiye'nin seçim sürecine girmesiyle birlikte "beka" tartışmaları da başladı. Daha önceki seçimlerde AKP ve MHP tarafından sık sık dile getirilen "beka" söylemi, bu sefer TBMM Başkanı Mustafa Şentop tarafından dile getirildi.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Konferans Salonunda "Cumhuriyetin 100. Yılında Misak-ı Milli Anma Programı"na katılan Şentop, "103 yıl önce milli bekamıza yönelen tehditler esasen bugün de devam ediyor. Biz de maruz kaldığımız tehditleri artık sınırlarımızda karşılamıyoruz, tehditleri sınırlarımız ötesinde karşılayıp, aziz milletimizi ve gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizi güvenli bir şekilde yaşatmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

'Yeni Osmanlıcılık' eleştirilerine yanıt

DHA'nın aktardığına göre, "Devlet olarak takip ettiğimiz siyaseti, bazıları yeni Osmanlıcılık diye nitelendiriyor" diyen Şentop, şöyle devam etti:

"Evet, Osmanlı'yı seviyoruz ve gururla anıyoruz. Tarihte kurduğumuz en kudretli devletimizdi. Şerefle anlatacağımız bir geçmişten geliyoruz ama hayalci değiliz, hayal kurmuyoruz. Kuruluşunun 100'üncü yılını görkemli bir şekilde kutlayacağımız Türkiye Cumhuriyeti'ni dünyanın en güçlü, en güvenli, en huzurlu ve en müreffeh devleti haline getirmek için çalışıyoruz. İçinde bulunduğumuz yüzyılı Türkiye Yüzyılı yapmakta kararlıyız. Cumhuriyetin 100'üncü yılı geçen bin yılın ve gelecek bin yılın kavuşma noktasıdır. Bu sebeple Türkiye Yüzyılı, bir iddiadan daha fazlası, bir gerçektir. Bir gelecektir." (Kısa Dalga)

Gündem