TBMM'de 23 Nisan oturumu: DEM Parti Eş Başkanı Hatimoğulları, çocuk haklarını hatırlattı

TBMM'de 23 Nisan oturumu: DEM Parti Eş Başkanı Hatimoğulları, çocuk haklarını hatırlattı
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, TBMM'deki 23 Nisan oturumunda "Mücadelemiz çocuk işçiliğinin son bulması, erken yaşta evliliklerin sonlandırılması, çocuk istismarının olmaması, çocukların öldürülmemesi ve aydınlık yarınlarda yaşayabilmesi içindir” dedi.

TBMM’nin açılışının 104. Yıldönümü dolayısıyla TBMM Genel Kurulu özel gündemle toplandı.

Oturumda Meclis'te grubu bulunan parti liderleri konuşma yapıyorlar.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları konuşmasına çalıştırılan çocukları hatırlatarak başladı, “Başta Meclis olmak üzere siyaset kurumlarına bu çocuklara karşı sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyorum. Mücadelemiz çocuk işçiliğinin son bulması, erken yaşta evliliklerin sonlandırılması, çocuk istismarının olmaması, çocukların öldürülmemesi ve aydınlık yarınlarda yaşayabilmesi içindir” dedi.

Evrensel'in aktardığı habere göre, Cumhuriyet'in bugünkü varlığını ülkede yaşayan bütün halklara, inançlara ve emekçilere borçlu olduğunu ifade eden Hatimoğulları, "Buna rağmen bu kurucu iradeyi yok sayan anlayış halen devam etmektedir. İnkarın kaynağını bulmak ve bununla yüzleşmek tüm siyasal dinamikler açısından bugün büyük bir sorumluluk haline gelmiştir" diye belirtti.

Demokratik anayasa

Demokratik bir anayasa çağrısı yapan Hatimoğulları konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İkinci yüzyılda siyasetin görevi, yaşanan sorunlara kalıcı çözümler getirecek olan halkların demokratik yönetimini kurmaktır. Bunun önemli adımlarından birisi demokratik Anayasa yapım sürecine girmektir. Bunun için yapılması gereken acil şeyler; çatışma ve kutuplaştırıcı iklime son vermek, toplumsal barışı tesis etmek en geniş toplumsal mutabakatı aramak üzere yol ve yöntemler üzerinde çalışmaktır. Burada Meclis kurucu bir iradeyle Kürt meselesinin çözümü ve Türkiye’nin demokratik bir yüzyıla adım atmasının tarihi bir sorumluluğuyla karşı karşıyadır. DEM Parti olarak bizler çözüm konusunda dün olduğu gibi, bugün de elimizi taşın altına koymaya hazır olduğumuzun altını bir kez daha çiziyoruz.” (Kısa Dalga)

Gündem