TCDD'den Starbucks'a 'Filistin' vetosu

TCDD'den Starbucks'a 'Filistin' vetosu
TCDD Taşımacılık A.Ş., Filistin'le dayanışma mesajı yayınlayan sendikaya dava açan Starbucks şirketinin ürünlerinin satılmaması için, YHT kafeteryalarını işleten şirkete talepte bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Yalçın, ABD'li kahve zinciri Starbucks'la şirket arasında bir anlaşma olmadığını belirtti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ufuk Yalçın, "Ekim ayının ilk günlerinden itibaren uluslararası kamuoyunda infiale sebep olan, mazlum FİLİSTİNLİ kardeşlerimize yapılan soykırım ve işgalci israil’i eleştiren çalışanlarına yönelik mobing uygulayan bahse konu kahve üreticisi firma ile Şirketimizin herhangi bir sözleşmesi bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı.

f9x1lelxkaaiuau.jpg

Yüksek hızlı trenlerin (YHT) kafeteryalarını işleten şirketten Starbucks ürünlerini satmamasını istediklerini aktaran Yalçın, "Yüksek Hızlı Trenlerimizde kafeteryaların işletmeciliğini yapan yüklenici firmaya, bahse konu kahve üreticisi firmanın ürünlerinin yerine, alternatif ürünlerin yolcularımıza sunulması ile ilgili resmi bildirimde bulunulmuştur. Necip Milletimiz her zaman zalimlere karşı mazlumların yanında yer almıştır. TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü olarak her zaman FİLİSTİNLİ kardeşlerimizin yanında olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız" dedi.

ABD'li kahve zinciri Starbucks, İsrail'in Gazze'deki katliamları nedeniyle Filistin ile dayanışma mesajı yayınlayan "Starbucks Workers United" sendikasına dava açacağını açıklamıştı. (Kısa Dalga)

Gündem