TCMB Başkanı Erkan, FED Başkanı ile görüştü: 14 yıl aradan sonra ilk...

TCMB Başkanı Erkan, FED Başkanı ile görüştü: 14 yıl aradan sonra ilk...
Dünya Bankası-IMF yıllık toplantıları için Fas'ta bulunan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Fed Başkanı Jerome Powell ile görüştü. Böylece iki ülkenin merkez bankalarının başkanları, 14 yıl aradan sonra ilk kez bir araya geldi.

Dünya Bankası-IMF yıllık toplantıları için Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Fas Marakeş'te bulunan TCMB Başkanı Gaye Erkan Fed Başkanı Jerome Powell ile yaklaşık 40 dakika görüştü.

BloombergHT'nin paylaştığı bilgilere göre; Daha önce 2009 yılında dönemin TCMB Başkanı Durmuş Yılmaz, Fed Başkanı Ben Bernanke ile görüşmüştü. Böylelikle 14 yıl sonra ilk kez TCMB Başkanı ile Fed Başkanı bir görüşme gerçekleştirmiş oldu.

Erkan'ın Fas programında ise Blackrock, JPMorgan, Deutsche Bank ve merkez bankası başkanlarını da içeren görüşmeler yer alıyor.

Şimşek 19 Ekim'de ise Paris'te yatırımcılarla görüşecek ardından ise Abu Dabi, Doha ve Riyad'a gidecek. Şimşek BAE ile 50 milyar dolarlık yatırım programının ilk somut adımlarının da bu ziyarette atılacağını söyledi. (Kısa Dalga)

Gündem