Tekel bayilerine, "alkollü içecek satışı yapmayacaklarına" dair belge imzalatılıyor

Tekel bayilerine, "alkollü içecek satışı yapmayacaklarına" dair belge imzalatılıyor
“Tam kapanma” süreci içinde alkol satışına getirilen yasak, polis tarafından alkollü içki satışı yapan işyerlerine imza karşılığında tebliğ edilmeye başlandı. Tekel bayilerine imzalatılan belgede, yasağın hangi mevzuata dayandığı ise belirtilmedi.

“Tam kapanma” süreci içinde alkol satışına getirilen yasak, tekel bayilerine tebliğ edildi. Yasal dayanağının olmaması ile eleştirilen yasak kararı tebliğ belgesi, herhangi bir mevzuata dayandırılmadı. Belgede, sadece; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı tam kapanma kararı ve İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı son genelgenin adı geçiyor, ancak söz konusu açıklama ve genelgede alkollü içki satışı ile ilgili düzenleme bulunmuyor.

Koronavirüs kapsamında alınan “tam kapanma” kararı ile alkol satışına da yasak getirilmesine ilişkin tartışma sürüyor. Tam kapanma tedbirlerinin uygulanacağı 17 gün boyunca alkollü içki satışı yapılmayacağına ilişkin belge, polis tarafından alkollü içki satışı yapan işyerlerine imza karşılığında tebliğ edilmeye başlandı. Tekel bayilerine imzalatılan belgede, yasağın hangi mevzuata dayandığı ise belirtilmedi.

Tam kapanma kararının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmasından iki gün sonra, polis “tam kapanma süresince alkollü içki satışı yapılmayacağına” ilişkin bildirim yaptı ve satış yerlerine belge imzalattı. Belgede, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün 26 Nisan 2021 tarihli genelgesi uyarınca, 29 Nisan 2021 ile 17 Mayıs 2021 tarihleri arasında “tam kapanma sürecine girildiği” belirtildi.

İmzalatılan belgede, herhangi bir mevzuata atıf yapılmaksızın sadece; “Bu kapsamda, Cumhurbaşkanımız yapmış olduğu basın açıklaması sonrasında sokağa çıkma yasağı olan günlerde, uygulanan ‘alkol satışı yasağı, tam kapanma süresince alkollü içki satışı yapılmayacağı bildirilmiştir” denilmekle yetinilmesi dikkat çekti. (ANKA)