Tekel bayisi saldırganının ifadesi ortaya çıktı: WhatsApp’tan yaptığı paylaşımlarla beni küçük düşürdü

Tekel bayisi saldırganının ifadesi ortaya çıktı: WhatsApp’tan yaptığı paylaşımlarla beni küçük düşürdü
Esenyurt'ta iki kişinin öldüğü tekel bayi saldırısıyla ilgili gözaltına alınan Tarık Ö.'nün, emniyetteki ifadesinde, "WhatsApp’tan yaptığı paylaşımlarla beni çevreme karşı küçük düşürdü. Niyetim konuşmaktı, olay bir anda istemediğimiz boyuta ulaştı " dediği belirtildi. Öte yandan soruşturma kapsamında gözaltı sayısı 9 oldu.

İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde 2 kişinin öldüğü, 1 kişinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin soruşturma kapsamında bir kişi daha gözaltına alındı. Gözaltı sayısı 9’a çıkarken, gözaltındakilerin ifadesi de ortaya çıktı.

Esenyurt'ta alacak-verecek meselesi nedeniyle yaşanan kavgada, Yunus Emre Erzen (24) ve Batuhan Bayındır (20) hayatını kaybetmiş, Yusuf Erzen (21) yaralanmıştı. Olay anına ait görüntüler, infial yaratmıştı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nin çalışması sonucu 4 saldırgan ile onlara yardım ve yataklık ettiği belirtilen 5 kişi gözaltına alındı.

Birgün’de yer alan habere göre, gözaltına alınanlardan Tarık Ö.'nün 1, Murat Ö.'nün 3, Servet Ö.'nün ise 9 ayrı suç kaydı olduğu tespit edildi.

Tarık Ö'nün emniyetteki ifadesinde, "WhatsApp’tan yaptığı paylaşımlarla beni çevreme karşı küçük düşürdü. Niyetim konuşmaktı, olay bir anda istemediğimiz boyuta ulaştı. Pişmanım" dediği belirtildi.

İki aile arasında demir ticareti olduğunu ifade eden Tarık Ö, şunları söyledi:

“625 bin TL ödendi ancak geri kalan 625 bin TL'nin ödenmesi sırasında sorunlar çıktı. Ben de avukatımla icraya verdim. Türkcan Erzen WhatsApp’tan yaptığı paylaşımlarla beni çevreme karşı küçük düşürdü. Yaptığı durum paylaşımına sinirlenip konuşmak üzere adrese gittim. Niyetim konuşmaktı. Dükkanda bulunan oğlundan babasını aramasını istedik ama o karşı çıkınca olay bir anda istemediğimiz boyuta ulaştı. Amacım cinayet işlemek değildi. Darp ettiğim kişi silah çekince silahla karşılık verdim. Pişmanım, böyle olmasını istemezdim.”

Murat Ö. ve Servet Ö. de Türkcan Erzen'in kendilerine borcu olduğunu, konuşmak için gittiklerini ancak olayların bir anda kontrolden çıktığını söyledi.

Saldırganların emniyetteki işlemleri sürüyor. (Kısa Dalga)

Gündem