Milli Eğitim Bakanı Tekin: Atanacak öğretmenlere ilişkin net bir takvim yok

Milli Eğitim Bakanı Tekin: Atanacak öğretmenlere ilişkin net bir takvim yok
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarıyla ilgili kesin sayının Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ABD ziyareti sonrası yapılacak çalışmalarda netleşeceğini söyledi.

Gazetecilerin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın öğretmen atamasına ilişkin açıklamasının sorulması üzerine Tekin, "Mevcut öğretmen sayımız, ihtiyacımız, onlarla beraber oturup Sayın Cumhurbaşkanımızla bir değerlendirme yapacağız. Sonra da sayı açıklanır. Hazine ve Maliye Bakanımızın da olması lazım" dedi.

Açıklama Erdoğan'dan

Atamalara ilişkin net bir sayının olmadığına dikkat çeken Tekin, sayının netleşmesi halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağını söyledi.

''Konuyla ilgili net bir takvim yok''

Milli Eğitim Bakanı Tekin, "Ücretli öğretmen sayısının 90 bin olması nedeniyle öğretmen ihtiyacının da bu rakamlara yaklaşık olduğunu" dile getiren sendikaların bulunduğunun hatırlatılması üzerine Tekin;

"Konuşulan rakamlar çok büyük oranda eksik ya da yanlış bilgiye dayanan rakamlar. Sayıyı açıkladığımız zaman bütün bu rakamları da açıklayacağız. Net rakamları da açıklayacağız. Biz, ihtiyaçlarımızı sürekli revize ediyoruz. Haftalık okutulan ders sayısından tutun, mevcut öğretmenler, emekli olanlar, hepsini anbean takip ediyoruz. İhtiyaçlarımızı, rakamları net olarak o gün açıklayacağız. Konuyla ilgili henüz belirlenmiş bir takvim yok '' ifadelerini kullandı.

Erdoğan ne demişti?

Dünkü Kabine Toplantısı sonrası öğretmen atamaları sorusunu yanıtlayan Erdoğan, "Öğretmen atamaları fazla uzamayacak, yakında bir miktar atama yapacağız. Ancak şimdi rakam vermek doğru olmaz. Milli Eğitim Bakanımız konuyu çalışıyor" demişti. (Kısa Dalga)

Gündem