Tekirdağ sel felaketinde ölen iki çocuk için adalet işlemiyor: 2.5 yıldır soruşturma izni yok

Tekirdağ sel felaketinde ölen iki çocuk için adalet işlemiyor: 2.5 yıldır soruşturma izni yok
Tekirdağ'da yaşanan sel felaketinde hayatını kaybeden iki çocuğun aileleri, belediyelerin asli kusurlu bulunduğu bilirkişi raporuna rağmen, 2,5 yıldır adalet bekliyor. Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı, olayın üzerinden geçen süreye rağmen İçişleri Bakanlığı'ndan henüz soruşturma izni gelmediği için dava açamıyor.

Tekirdağ'ın Ergene ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi'nde 25 Haziran 2021'de meydana gelen sel felaketinde, sağanak nedeniyle dere taşmış, oyun oynayan Burak Önder (9) ve Mustafa Aslan (13) sulara kapılarak hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Dr. Murat Kuruoğlu, Dr. Fethi Kadıoğlu ve Dr. Oral Yağcı'dan oluşan bilirkişi heyeti, bölgede inceleme yapmış ve raporlarını Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'na sundu.

DHA'nın haberine göre bilirkişi raporunda, olayın bir kaza olduğu ve herhangi bir kasıt bulunmadığı belirtilerek, ancak sel felaketinin önlenmesi için gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmamış olduğu vurgulandı.

tekirdag-sel.jpeg

Raporda, asli kusurlu olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Ergene Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nün belirlendiği ifade edildi.

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı yürütebilmek için 2 belediyenin fen işleri müdürlüğündeki devlet memurlarının soruşturulması için İçişleri Bakanlığı'ndan izin talep etti. Olayın üzerinden 2,5 yıl geçmesine rağmen henüz bir yanıt alınamadı, ve herhangi bir dava açılamadı.

Olayın mağduru olan aileler, adaletin bir an önce sağlanmasını bekliyor. Mahalle muhtarı Hüseyin Aslan, "Ateş düştüğü yeri yakıyor. Bu iki aile 2,5 yıldır için için yanıyor. Bu işle ilgili faili olan Ergene Belediyesi ve TESKİ; kim sorumlusu ise bizzat cezalandırılmasını istiyorum" ifadelerini kullandı. Ailelerin avukatı İbrahim Doğan ise Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açtığı soruşturmanın devam ettiğini belirtirken, soruşturma izinlerinin gelmemesi sebebiyle hala bir kamu davası açılamadığını dile getirdi. (Kısa Dalga)

Gündem