Tekvando şampiyonu öğrenci öğretmeni darp etti

Tekvando şampiyonu öğrenci öğretmeni darp etti
Eğitimciye şiddetin son adresi Antalya’nın Kepez ilçesi oldu. Gıyaseddin Keyhüsrev Anadolu İmam Hatip Lisesinde tekvando şampiyonu bir öğrenci, kadın Arapça öğretmenini darp etti.

Gazete Duvar'ın haberine göre, Kepez ilçesindeki Ahatlı Mahallesi’de bulunan Gıyaseddin Keyhüsrev Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu’nda eğitim veren kadın Arapça öğretmeni, 7’nci sınıfta okuyan tekvando sporcusu erkek öğrenci N.G.'nin darbına uğradı.

Boyun bölgesine ağır darbe aldı

Öğretmen boyun bölgesinden ağır darbe alınca, müdür yardımcısının odasına götürüldü. Daha sonra olayla ilgili tutanak tutuldu, Eğitim Sen yetkililerinin desteğiyle hastaneye giden öğretmenin darp raporu aldığı öğrenildi.

Öğrencinin sporcu lisansı iptal edilebilir

Tekvando şampiyonu olduğu belirtilen öğrenci hakkında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldı. Saldırgan sporcu N.G’nin lisansının da iptal edilebileceği öğrenildi.

Saçlarını yolmuş, teknikle vurmuş

Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, öğretmenin dersin işleyişini bozan öğrenciyi 'Tutanak tutacağım' diye uyarmasının ardından şiddete başvurduğunu ifade etti.

Darp ettikten sonra tehdit etti

Ayrıca öğrencinin darp ettiği öğretmeni tehdit ettiğini de belirten Öztürk, şunları söyledi:

"Öğretmenin uyarısı üzerine öğrenci ‘Sen bana tutanak tutamazsın’ diyor ve sıraları tekmelemeye başlıyor. Önündeki sıraları devirerek öğretmen masasına doğru ilerliyor. Öğretmen masasına gelince öğretmenin masanın üzerindeki kitaplarını ve dosyalarını yere fırlatıyor. Antalya’da tekvando şampiyonu olan öğrenci, öğretmeni saçına yapışıp kendine doğru çekiyor. Tuttuğu saçları koparan öğrenci öğretmenin sol taraftan ensesine doğru bir yumruk atıyor. O anda çok ağır bir acı yaşadığını söyleyen öğretmen, aldığı ağır yumruk darbesini, ‘Teknikle vurdu, çok ani bir hamle olduğu için ben anlayamadım nasıl geldiğini’ diye anlatıyor."

"Gerici politikalar nedeniyle bu hale geldi"

Konuyla ilgili hukuki mücadele yürüteceklerinin altını çizen Öztürk, “Okullar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın laik ve bilimsel eğitim yerine uyguladığı gerici politikalar nedeniyle bu hale geldi. Hukuk sisteminin de hali içler acısı. Bugün bir öğretmen dövülüyor, dün doktor dövüldü, ondan önceki gün hakeme saldırıldı. Şiddet sarmalı yıllar içinde büyüyerek baş edilemez bir boyuta ulaştı.” dedi.

Milli Eğitim'e önlem çağrısı

Olaydan sonra Eğitim-Sen tarafından yayımlanan kınama metninde, Milli Eğitim'e önlem alınması için çağrıda bulunuldu. (Kısa Dalga)

Gündem