TELE1 ile dayanışma gecesinde konuşan Kılıçdaroğlu: 'Hepimiz yarı açık bir cezaevindeyiz'

TELE1 ile dayanışma gecesinde konuşan Kılıçdaroğlu: 'Hepimiz yarı açık bir cezaevindeyiz'
TELE1 ile dayanışma gecesinde konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Aslında hepimiz yarı açık bir cezaevindeyiz. Bu ülkenin aydınları karanlığa karşı mücadele ederlerse her türlü karanlığı yener ve toplumu aydınlatırlar. Aydınların böyle bir sorumluluğu var. Bu aydınlardan birisi de Merdan Yanardağ. Buradan Yanardağ'a sevgi ve saygılarımı gönderiyorum" dedi.

Cumhuriyet, Birgün ve Evrensel gazetelerinin oluşturduğu dayanışma platformu, Harbiye Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda TELE1 ile dayanışma gecesi düzenledi.

'Kimse bizi yıldıramaz'

Dayanışma Gecesi'nde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Aslında hepimiz yarı açık bir cezaevindeyiz. Bu ülkenin aydınları karanlığa karşı mücadele ederlerse her türlü karanlığı yener ve toplumu aydınlatırlar. Aydınların böyle bir sorumluluğu var. Bu aydınlardan birisi de Merdan Yanardağ. Buradan Yanardağ'a sevgi ve saygılarımı gönderiyorum. Kimse bizi yıldıramaz. Düşünce özgürlüğüne tahammül edemeyenler, medyaya baskı yapanlar aslında dünyanın en büyük korkaklarıdır."

'Saray hükümetinin ahlaki ve siyasi meşruiyeti yoktur'

"Saray hükümetinin ahlaki ve siyasi meşruiyeti yoktur. Anayasa der ki ‘Basın hürdür, sansür edilemez’. Bu kadar açık. Basın hürdür, sansür edilemez. Ama bu ülkede basının, radyoların, televizyonların özgürce yayın yaptığını kim söyleyebilir? Var olan kurumlar bir anlamda infaz kurumları olarak görev yapıyor. Yargı, yargı olmaktan çıkmış. Bu konuda bugüne kadar tanık olmadığımız pek çok yolsuzluklara yargıçların ve savcıların nasıl dahil olduğunu görüyoruz. Hak arayanların nasıl mağdur edildiğin görüyoruz. Eşi ve iki çocuğu öldürülen bir annenin (Emine Şenyaşar) adalet arayışına hep beraber tanık oluyoruz. Var olan iktidarın yani saray iktidarının ahlaki ve siyasi meşruiyeti yoktur. Bu meşruiyetsizliğe karşı hep beraber mücadele edeceğiz.” (Kısa Dalga)

Gündem