Tepkilerin odağındaki Lütfü Savaş: Acımızı siyasi malzeme haline getirmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz

Tepkilerin odağındaki Lütfü Savaş: Acımızı siyasi malzeme haline getirmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz
Hatay'da protestoya uğrayan CHP Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. "Acımızı bilerek ve isteyerek siyasi malzeme haline getirmeye çalışanlara, Hatay’da fırsat vermeyeceğiz" ifadesini kullanan Savaş yarın 15.00'da Hatay'a ilişkin planlarını açıklayacağı bir basın toplantısı yapacağını duyurdu

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Maraş merkezli depremlerin 1. yıldönümünde yaşamını yitirenler Hatay'da anıldı. CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı olan ve yeniden aday gösterilmesi büyük tepki çeken Lütfü Savaş anma yapılan alana gelince protesto edildi.

Depremzedeler Savaş'a "İstifa et istifa", "Lütfü istifa" sloganlarıyla tepki gösterdi. "Hesap var Lütfü", "Deprem sabahı neredeydin!" diye bağıran yurttaşlar Lütfü Savaş'ı yuhaladı. Savaş alanı terk etmek zorunda kaldı.

Gün boyu da Lütfü Savaş'a tepki de devam etti. Savaş sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Savaş şöyle dedi:

"Değerli hemşehrilerim; Bugün on binlerce canımızın matemini tutarken acımızı bilerek ve isteyerek siyasi malzeme haline getirmeye çalışanlara, Hatay’da fırsat vermeyeceğiz. Hiçbir siyasi rant Hatay’dan değerli değildir. Bizim acılarımız da mutluluklarımız da ortak. Ne yaparlarsa yapsınlar ayrışmayacak ve her zaman dayanışmayla ayakta kalacağız. Yarın saat 15.00’te Hatay’ın mevcut durumuna ve bundan sonra yapacağımız çalışmalara ilişkin basın toplantısı düzenleyeceğim. Sevgi ve saygılarımla."(Kısa Dalga)

Gündem