Tezcan Karakuş Candan, Çankaya Belediyesi Başkan aday adaylığını açıkladı

Tezcan Karakuş Candan, Çankaya Belediyesi Başkan aday adaylığını açıkladı
Tezcan Karakuş Candan, “Çankaya Belediyesi’ne ilk kadın ve ilk mimar belediye başkanı olmak için 2014 yılından bu yana onurla taşıdığım Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanlığı'ndan ayrıldım” açıklaması yaptı.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Mart 2024'de yapılması planlanan yerel seçimlerde Çankaya Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı.

Candan, CHP’den aday olmak için Mimarlar Odası Ankara şube başkanlığı görevinden ayrıldı.

Aday adaylığını sosyal medyadan duyuran Candan, “Atatürk'ün Cumhuriyeti korumak ve geliştirmek için, Cumhuriyet'in ilanından önce kurduğu Atatürk'ün Partisi Cumhuriyet Halk Partisi'nden, Cumhuriyet’in 100. yılında Cumhuriyet’in kalesi Çankaya’ya, Çankaya Belediyesi’ne, ilk kadın ve ilk mimar belediye başkanı olmak için 2014 yılından bu yana onurla taşıdığım Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanlığı'ndan ayrıldım. Ben kamuoyunun, halkın benden istediğini gerçekleştirdim. Şimdi kendimi size emanet ediyorum” dedi.

Tezcan Karakuş Candan kimdir?

Manisa doğumlu Tezcan Karakuş Candan, Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden 1989 yılında mezun oldu. ODTÜ'de bina bilgisi, Ankara Üniversitesi’nde Latin Amerika Çalışmalarında yüksek lisansını tamamlayan Candan, birçok sosyal projede yer aldı.

2014 yılından bu yana Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanlığı görevini yürüten Candan, kamuoyunda Cumhurbaşkanlığı Sarayı, TOGG kuleleri, Ankapark başta olmak üzere Ankara’daki kent suçlarına karşı yürüttüğü hukuki mücadelelerle biliniyor.

Candan, Çankaya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nde çalışırken, İçişleri Bakanlığı tarafından 6 Eylül 2022 tarihinde devlet memurluğundan ihraç edildi.

Ayrıca üniversitede dersler de veren Tezcan Karakuş Candan, 1991 yılından bu yana çeşitli basın kuruluşlarında köşe yazarlığı yapıyor. Kısa Dalga’da da yazıları yayımlanan Candan, mesleki faaliyetleri nedeniyle çok sayıda ödüle layık görüldü. (Kısa Dalga)

Gündem