Timur Cihantimur'un ABD'de yargılandığı dava, 20 Haziran'a ertelendi

Timur Cihantimur'un ABD'de yargılandığı dava,  20 Haziran'a ertelendi
Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olan Timur Cihantimur'un tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Kısa Dalga - Oğuz Murat Aci’nın ölümüne neden olan ve annesi Eylem Tok ile birlikte ABD'ye kaçan Timur Cihantimur'un ABD'de görülen davasında mahkeme, Cihantimur'un tutukluluk halinin devamına karar verdi ve duruşmayı 20 Haziran'a erteledi.

Annesi Eylem Tok ile birlikte 15 Haziran'da ABD'de tutuklanan Cihantimur, bugün hakim karşısına çıktı.

Gazeteci Mehmet Sumer'in aktardığına göre; Cihantimur'un annesi Eylem Tok'tan farklı olarak iki ayrı avukatı vardı. Cihantimur, mahkeme salonuna üzerinde bej renkli mahkum tulumuyla elleri kelepçesiz şekilde geldi.

Avukatlar Timur Cihantimur'un Connecticut'ta benzer yaştaki hükümlü çocuklarla birlikte kaldığı yurttan şikayetçi olduğunu, kaldığı yerin durumunun kendisi için uygun olmadığını, bu sebeple serbest bırakılması ya da daha ivedi bir çözüm bulunmasını istediler.

Hakim önce duruşmayı dosyayı incelemek üzere annesiyle aynı gün olan 27 Haziran'a erteleyeceğini söyledi ancak avukatlar duruşmanın daha erken yapılmasını talep ettiler. Bunun üzerine hakim, 20 Haziran Perşembe saat 15.30'a duruşmayı erteledi.

Avukatı sık sık Timur Cihantimur'un Amerikan vatandaşı olduğunu vurguladı, serbest kalması halinde Amerika'da eğitimine devam edip kendisine bir hayat kurmak istediğini söyledi. (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem