Timur Soykan gündeme getirdi: Muhtar iki çocuğa istismar iddiasıyla tutuklandı

Timur Soykan gündeme getirdi: Muhtar iki çocuğa istismar iddiasıyla tutuklandı
İstanbul Bağcılar Yavuzselim Mahallesi Muhtarı İbrahim Arslan, iki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklandı ve görevden alındı.

BirGün gazetesi yazarı Timur Soykan, Bağcılar Yavuzselim Mahallesi Muhtarı İbrahim Arslan'ın çocuk istismarından tutuklandığını yazdı. Soykan'ın yazısı özetle şöyle:

"(...) 3 Mart 2023 günü Bağcılar Polis Merkezi Amirliği’ne giden bir anne, Yavuzselim Mahallesi Muhtarı İbrahim Arslan’dan şikayetçi olmak istediğini söyledi. Burada beyanı alınan anne, İbrahim Arslan’ın, 16 yaşındaki lise öğrencisi oğluna cinsel istismarda bulunduğunu öne sürdü. Anne, cinsel istismar sırasında oğlunun giydiği ve üzerinde sperm örnekleri olan pantolonu polise teslim etti.

İkinci bir lise öğrencisi çocuk da İbrahim Arslan’ın muhtarlıkta kendisine yönelik cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla şikayetçi oldu.

İki çocuk babası, 40 yaşındaki muhtar gözaltına alındı. 14 Mart 2023 günü savcılık sorgusunun ardından ‘Çocuğun Cinsel İstismarı’ suçundan tutuklanması istemiyle Bakırköy 3. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

İfadesinde “… anlattıkları hususlar doğru değildir. Cinsel maksatlı herhangi bir temasım olmamıştır. Hakkımdaki isnadı kabul etmem. Ben mahallede sevilen bir kişiyim. Serbest bırakılmamı talep ediyorum” dedi.

İbrahim Arslan’ın avukatı ise muhtarlıktaki kamera kayıtlarında bir tehdit ya da şiddet görüntüsü olmadığını savundu.

Avukat savunmasında muhtarlık seçimleri öncesi siyasi bir komplo iddiasında da bulundu ve “Yakın zamanda gerçekleşecek olan seçim öncesi müvekkilimin rakipleri tarafından çocuklar kullanılarak hazırlanan bir komplo vardır” diye konuştu.

Sulh Ceza Hakimi, kuvvetli suç şüphesini gösteren somut delillerin varlığı ve suçun katalog suçlardan olması nedeniyle Muhtar İbrahim Arslan’ı ‘Çocuğun Cinsel İstismarı’ndan tutuklandı. Polise teslim edilen pantolondaki spermin inceleme sonucu gerçeği ortaya koyacak.

Yazının tamamı

Gündem