TİP'ten '20 vekil istedi' iddiasına yalanlama: Planımız kendi adımızla seçime girmek

TİP'ten '20 vekil istedi' iddiasına yalanlama: Planımız kendi adımızla seçime girmek
Emek ve Özgürlük İttifakı'nda TİP yöneticilerinin 20 vekil istediğine dair kulis haber TİP tarafından yalanlandı. TİP'ten yapılan açıklamada 'Planımız kendi adımızla ve adayımızla seçime girmek' denildi.

Emek ve Özgürlük İttifakı'nda TİP yöneticilerinin, TBMM’de grup kurmaya yetecek sayı olan 20 milletvekilinin seçilmesi için garanti yerler aday göstermek istediğine dair haberler, TİP tarafından yalanlandı.

Bugün Birgün'de yer alan haberde TİP'in 20 vekil istediğine dair iddialar yer aldı. Haberde şu ifadelere yer verildi:

"Emek ve Özgürlük İttifakı, ayrıca ittifak üyesi örgüt ve partilerin seçimlerde yarışma yöntemini de tartışıyor. Bu konuda ayrı ayrı seçime girmektense “ortak liste” seçeneğinin ağırlık kazandığı ancak bu konuda TİP ile henüz görüş birliği sağlanamadığı öğrenildi. Yüzde 3 dolayında oy alacağını savunan TİP yöneticilerinin, TBMM’de grup kurmaya yetecek sayı olan 20 milletvekilinin seçilmesi garantili yerlerden aday gösterilmesini istediği ifade edildi. HDP yetkililerinin ise bu konuda bir garanti veremeyeceklerini ilettiği öğrenildi. 20 Ocak’taki toplantıda ayrıca HDP’nin kapatılması durumunda seçimlere hangi parti listelerinden girileceği de konuşulacak."

"TİP'in planı kendi adı ve adaylarıyla seçime girmek"

Habere ilişkin TİP Genel Merkezi'nde yapılan açıklamada "TİP'in, 3 yıldır kendi adı ve adaylarıyla seçime girme planını kamuoyu önünde defalarca dile getirdiği" belirtilerek "2023 yılında yapılacak milletvekili seçimlerinde TİP’in Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kaç milletvekili ile temsil edileceği sadece ve sadece yurttaşların takdirindedir" denildi.

Kadıgil: Bize de sorulsaydı

Bu haberin ardından TİP milletvekili Serra Kadıgil, sosyal medya hesabından haberi yalanlayan bir açıklama yaptı. Kadıgil, yaptığı açıklamada "Haberdeki TİP 20 vekil istedi ibaresi tümüyle gerçekdışı. Böyle “kulis”lerde bize de görüş sorulursa kamuyu doğru bilgilendirmiş oluruz. TİP'in planı 3 yıldır net. Kendi adı ve adaylarıyla seçime girmek. Bu sürecin sonunda kaç vekil çıkartacağımızın takdiri de sadece yurttaştadır" ifadelerine yer verdi.

Gündem