TİP'in Kılıçdaroğlu bildirisine İstanbul'un bir ilçesinde yasak

TİP'in Kılıçdaroğlu bildirisine İstanbul'un bir ilçesinde yasak
Türkiye İşçi Partisi (TİP), Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda Kemal Kılıçdaroğlu'na destek çağrısında bulunmak amacıyla dağıttığı bildiri, Şile İlçe Seçim Kurulu tarafından yasaklandı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Parti Meclisi Üyesi Avukat Özgür Urfa, Şile İlçe Seçim Kurulu’nun TİP’in Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda Kemal Kılıçdaroğlu’na destek çağrısı içeren parti logolu bildiri dağıtımını yasakladığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Urfa, paylaşımında, yasağın CHP ve İYİ Partili üyelerin imzalarını taşıdığını belirtirken, AKP ve MHP’li üyelerin ise TİP’in hiçbir çalışma yapmaması için muhalefet şerhi düştüğünü ifade etti.

Şile İlçe Seçim Kurulu’nun yasaklama kararında, Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun kaldığı anlaşıldığı ve bu adaylara ait stantların açılabileceği belirtildi.

Söz konusu stantın 27 Mayıs 2023 saat 18:00’e kadar açık kalabileceği ve sadece adayları tanıtıcı bildirilerin dağıtılabileceği vurgulandı.

Ancak dağıtılacak bildirilerde Türkiye İşçi Partisi’ne (TİP) ait amblem, logo ve TİP’nin geçtiği yazı içeriklerinin yer almaması koşuluyla söz konusu adaylara ait bildirilerin dağıtılabileceği kararına varıldığı belirtildi.

Özgür Urfa’nın paylaşımı şu şekilde:

TİP’in CB seçiminin 2. turunda Kılıçdaroğlu’na destek çağrısı içeren parti logolu bildiri dağıtması Şile İlçe Seçim Kurulunca yasaklanmış. Kararda CHP ve İYİ Partili üyelerin de imzaları var. AKP ve MHP’liler ise TİP’in hiçbir çalışma yapmaması için muhalefet şerhi düşmüş.

Karara karşı il seçim kuruluna itiraz hakkımızı kullanacağız. Ülkemizin geleceği için sandıklara sahip çıkmaya ve ikinci turda Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verilmesi çağrısı yapmaya daha güçlü şekilde devam edeceğiz. (Kısa Dalga)

Gündem