Titanik’in değil, meğer ıstakozların, balıkların sesiymiş

Titanik’in değil, meğer ıstakozların, balıkların sesiymiş
Yüzyılın başında trajik bir kaza sonucu Kuzey Atlantik Okyanusu’nun derinliklerine gömülen Titanik gemisinin kalıntılarından gelen gizemli sesin kaynağının sualtı ekosistemi olduğu belirlendi.

Gizemi kitaplara ve filmlere konu olan, 1912’de trajik bir kaza sonucu Kuzey Atlantik Okyanusu’nun derinliklerine gömülen Titanik’ten geldiği sanılan gizemli seslerin kaynağının, çevredeki sualtı ekosistemi olduğu ortaya çıktı.

Titanik'in kaşifi Paul Henry Nargolet ve ekibi, 1998 yılında geminin kalıntılarının çevresinde gizemli bir ses kaydetmişti. Bu gizemli seslerin kaynağı bugüne kadar net olarak açıklanamıyordu. Bu nedende de farklı teoriler ortaya atılıyordu.

MERCANLAR, ISTAKOZLAR, BALIKLAR...

Titanik’in enkazı etrafında yaklaşık bir yıldır çalışma yürüten araştırmacılar, elde ettikleri sonuçları yayınladı. Kaşifler sözkonusu sinyalin deniz hayvanları, mercanlar, ıstakozlar ve balıklar açısından zengin bir sualtı ekosisteminden kaynaklandığını bildirdi. North Carolina Wilmington Üniversitesi Deniz Bilimleri Merkezi'nde araştırma profesörü ve OceanGate Expeditions baş bilim adamı olan Dr. Steve W. Ross yaptığı açıklamada, "Süngerlerin, bambu mercanlarının, diğer soğuk su mercanlarının, bodur ıstakozların ve balıkların çeşitliliği ve yoğunluğu karşısında hayrete düştük" dedi.

Dünya