TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan'dan Osmaniye'deki gözaltılara ilişkin açıklama

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan'dan Osmaniye'deki gözaltılara ilişkin açıklama
TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan Osmaniye'de deprem yardımları için çalışan 10 parti üyesinin hukuksuzca gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yaptı.

Osmaniye'de dayanışma merkezinde gözaltına alınan TKP üyeleriyle ilgili TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan açıklama yaptı.

Olayın TKP'nin Osmaniye'de deprem merkezi olarak kullandığı bir Parti üyesinin konutunda gerçekleştiğini söyleyen Okuyan, gözaltına alınan TKP üyelerinin başta AFAD'ın malzemelerine el koymakla, ardından devleti aciz göstermekle suçlandığını, Jandarma İl Komutanlığı'nda ise suçlamanın polise mukavemet olarak değiştirildiğini söyledi.

TKP'nin dayanışması değil, 10 TKP'liye 70 civarı polisle operasyon siyasi iktidarı aciz gösterir

TKP'lilerin savcı karşısına çıkarılmak için gözaltında bekletildiğini söyleyen Okuyan'ın açıklaması şöyle:

"Bir kere biz bu halka ait olan hiçbir şeye el sürmeyiz, ne demek AFAD'ın malzemeleri... Ama zaten vazgeçtiler bundan. Bizim arkadaşlarımız bize ulaşan yardım malzemelerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor köy köy gezip. İkinci iddia devleti aciz gösterme iddiası. Bunu biz mi yapıyoruz? Yani dayanışma çalışması yürüten on tane TKP'liye operasyon yapmak asıl aciz gösterir siyasi iktidarı. Enkaz çalışmalarına katılmayacaksın, depremin ilk günlerinde bölgede varlığın olmayacak, ondan sonra bunu yapanları gözaltına alacaksın... Bu kabul edilebilir değil. Biz dayanışma çalışmalarına devam edeceğiz, hiçbir yanlışımız yoktur bu dayanışma sürecinde. Osmaniye olayının da peşini bırakmayacağız. Sonra "yanlış anlaşılma oldu" gibi bahaneleri de kabul etmiyoruz."

"Bu halkın sadakaya değil gerçek bir adalete ihtiyacı var"

TKP'lilerin ters kelepçeyle ve kötü muameleyle gözaltına alındığını söyleyen Okuyan, olay anında mahalle sakinlerinin de duruma tepki gösterdiğini sözlerine ekledi. "Bu kararı alanlar da uygulayanlar da hesap verecekler." diyen TKP Genel Sekreteri açıklamasına şöyle devam etti:

"Hukuksuzluğa, yalana, iftiraya, provakasyona göz yummayacağız. 100 yıllık yalanları bitti. Bu ülkenin ilericilerini, devrimcilerini, yurtseverlerini karaladıkları yeter. Şimdi gerçekler ortaya çıktı. En komünizme düşman insan bile "biz sizi böyle bilmiyorduk" diyor. Bundan paniğe kapılıp tersine çevirmek için abuk sabuk şeyler yapacaklar. Bunu kabul etmiyoruz. Biz bu ülkenin ev sahibiyiz. Dün yaptıkları o rezil yardım şovu zaten ülkenin içinde durumu özetliyor. Ama bu halkın sadakaya değil gerçek bir adalete ihtiyacı var. Biz bunu sağlamak için uğraşıyoruz, kimse önümüze çıkmasın."

(Kısa Dalga)

Gündem