TKP, Samandağ'da TİP'in adayını destekleyecek

TKP, Samandağ'da TİP'in adayını destekleyecek
TKP, Hatay'ın Samandağ ilçesinde TİP'in adayını destekleyeceğini açıkladı. TKP açıklamasında "Deprem sürecinde AKP iktidarı kadar, halkın oylarını çantada keklik gören yerel yönetimler de halkımızı yalnız ve çaresiz bıraktı. Samandağ halkını yalnız bırakan zihniyetin değişmesi için sorumlulukla hareket edeceğiz" dedi.

Türkiye Komünist Partisi (TKP), Hatay Samandağ'da Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) belediye başkanı adayı Emrah Karaçay'ı destekleme kararı aldığını açıkladı.

TKP Hatay İl Örgütü'nün sosyal medya hesaplarından "Küçük hesapların peşinde olmayacağız, bu olağanüstü koşullarda, Samandağ halkını yalnız çaresiz bırakan zihniyetin değişmesi için üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle hareket edeceğiz! Samandağ Belediye Başkanlığı Seçimleri ile ilgili açıklamamız Samandağ Belediye Başkanlığı Seçimleri ile ilgili açıklamamız" notuyla paylaşılan açıklama şöyle:

"AKP de, halkın oylarını çantada keklik görenlerde halkımızı yalnız bıraktı"

"Deprem sürecinde 'Hatay Ayağa Kalkıyor' sözü ile Hatay'ımızın bir çok bölgesinde dayanışmayı büyütmeye, örgütlemeye yönelik bir çaba sarf ettik. Gücümüz yettiğince her ilçede, her mahallede olmaya gayret ettik. Samandağ'ımızda da depremin ilk gününden bugüne hem dayanışma için hem de depremdeki büyük yıkımın sorumlularından hesap sormak için çalışma yürüttük. Bu çalışmalar sırasında çok sayıda Samandağlı dostumuz bu
çabaya omuz verdi, partimize üye oldu. Deprem sürecinde AKP iktidarı kadar, halkın oylarını çantada keklik gören yerel yönetimler de halkımızı yalnız ve çaresiz bıraktı."

"Adayı göstermeme, Emrah Karaçay'ı destekleme kararı aldık"

Bu doğrultuda TKP başta Defne'de olmak üzere bu zihniyetle hesaplaşmaya ve zihniyeti değiştirmeye yönelik yoğun bir çalışmaya girişti. Önceliğimiz bir zihnetin değişmesi ve dayanışma ile Hatay'ımızın ayağa kalkmasıdır. Bu doğrultuda Samandağ Belediye Başkanlığı için partimize başvuran aday adaylarımız, üyelerimiz, dostlarımız ile yaptığımız değerlendirmede; Türkiye İşçi Partisi'nden Samandağ Belediye Başkanlığı'na adaylığını açıklayan sayın Emrah Karaçay ve ekibinin uzun süredir bir çalışma yürüttüğünü, bu çalışmanın Samandağ halkında bir ilgi ve karşılık bulduğunu tespit ettik. Depremin yarattığı yıkımdan sorumlu olanlardan hesap soracağımıza ve bu zihniyetin değişmesi için elimizden geleni yapacağımıza dair halkımıza verdiğimiz söz dolayısıyla, Samandağ halkına karşı ahlaki ve vicdani sorumluluğumuz gereği Samandağ'da Belediye Başkan Adayı göstermeme, sayın Emrah Karaçay'ı destekleme kararı aldık. Samandağ Belediye Meclisi seçiminde ise TKP, komünist adayları ile pusulada yer alacaktır. Samandağ halkını komünist adayları belediye meclisine sokmaya çağırıyoruz. Dayanışma ile Hatay'ımızı ayağa kaldıracağız!" (Kısa Dalga)

Gündem